Nu am luat-o eu. Aveam 12 sau 13 ani – mi-a luat-o mama. Era ceva maro, bufant, fabricat in Romania, luata pe sub mana de la o vanzatoare, prietena a mamei, de la un magazin local. Si ce mandru eram de ea. Mergea cu orice, la vremea aia – cu adidas, cu bocanci, cu pantofi, cu orice. A disparut dupa vreo doua luni, furata de altii care si-o doreau, pe la un club in oras.

Astea erau vremurile: parintii nostri au crescut cu geci de piele, cojoace si astrahan. Ba si cu niste caciuli barbatesti superbe, din blana de miel. Nu e nimeni de blamat, asta era tot ce se facea si ce se comercializa in Romania acelor vremuri.

Nu mi-am recuperat geaca. Dar multa vreme am ramas cu gandul la ea. Peste ani mi-am intrebat mama ce era cu geaca din pieele pe vremea aia. Raspunsul a fost scurt si sec: “ti-am luat geaca din piele pentru ca tinea”. Cuvintele sunt mai mult decat elocvente – pielea tine. Nu mai conta ca estetica era anapoda, ca era cu un numar mai mare “ca sa ajunga si anul viitor, ca tu cresti repede”. Le-ai auzit si tu, nu? Asa au stiut ei sa aiba grija de noi. Si au facut-o meritoriu. In conditiile date, din acea vreme, nici nu stiu cum multi dintre noi au supravietuit peste ani. Dar am ajuns aici, acum si numai conditiilor astea vitrege, mai puternici si mai buni.

Geaca din piele a ramas apanajul unor anumite caste profesionale – in speta, ofiterii operativi. Unde vedeai un “parpalac” din piele neagra sau o geaca maro pana in talie, langa o privire aproape ucigasa, stiai ca e vorba de ceva de care e bine sa nu te apropii.

Mi-am amintit povestea gecii din piele de acum 25 ani, zilele astea. Lucrurile au evoluat in bine. Astazi geaca din piele e mai mult decat negru si maro. Are toate culorile pamantului. E purtata la multe dintre combinatiile casual si se asorteaza la multe accesorii. Ce-mi place in conditiile actuale este ca este mult mai usoara, de cele mai multe ori lucrata din piele perforata si uneori fara captuseala. Si chiar daca ti-o fura, iti permiti repede alta – s-au ieftinit.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in forma ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/