I-am vazut prima data cand am pasit acum vreo 12 ani in Milano. Imi pareau ciudati, asa, pusi pe picioarele acelea mici si subtiri de italian, purtati dezinvolt cu  – inca de pe atunci, pantofi cu talpa extralight, mocasini sau loaferi. La noi era inca gri, cu verde, cu negru si mult maro. Si treningul la putere.

In cateva zile, tot iesind pe strazi, pantalonul colorat a inceput sa faca sens. Pus langa o camasa alba sau bleu sau bleumarin, simpla, descheiata la doi nasturi si cu un pulover subtire aruncat pe umar. Asa era italianul atunci – vivace, colorat, plin de idei si de compozitii vestimentare vesele, dar asumate.

Peste ani, acum vreo 3-4, culoarea a napadit si la noi. Toata culoarea a napadit la noi: verde peste galben peste rosu peste mov. Si numai pentru ca se umpluse vitrina de la Bucuresti, o tara intreaga consuma sacouri verzi si pantaloni galbeni, pentru ca asa vazusera ei. Unde? Nicaieri. La nimeni de nicaieri. BRanduri mari, altfel.

Nicaieri asta a uratit strada si a feminizat barbatul. A fost doar o prima etapa. Episoadele au continut cu stramtare haine si taierea lor si imbracarea in saci si purtarea de fusta. Da, de baiatul si barbatul nostru vorbesc. De romani. Femeia cu barba o las lor, civilizatilor europeni.

Sper sa se ajunga la intelepciune – incep, chiar daca izolat, sa i se intrevada germenii. Solutia ramane in echilibru. Iti plac pantalonii rosii? Perfect!! Cei mai rosii?? Excelent! Ca sa ramai barbat in pantalonii tai rosii, estompeaza nuanta si adu barbatia acasa, purtand nonculori – alb si / sau negru, pentru restul tinutei. Poti purta si culori inchise – bleumarin, gri, dar interzice-ti comportamentele cromatice tembele, continand mai mult de o culoare tare. Lasa-le pe femei sa foloseasca kit-ul unui paletar cromatic vast. Tu ramai la barbati.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/