Vremea caldurilor atinge apogeul in zilele pe care tocmai le traversam. Acum, inainte de orice, confortul termic este primordial. Caldura insuportabila se primeste doar cu materiale dintre cele mai subtiri, aproape insesizabile ca greutate si textura.

In ce priveste forma pantalonilor scurti pentru care optati, acestia ar trebui sa respecte cel putin doua principii relativ la forma picioarelor si unul relativ la igiena personala.

1. Daca ai picioarele groase si scurte, indicat ar fi ca pantalonul scurt sa fie undeva deasupra genunchiului cu 3-5 cm. Un pantalon scurt si mai scurt nu taie vizual piciorul pe jumatate si il alungeste semnificativ in ochii privitorului. Pe de alta parte, nu inseamna ca un picior foarte bine cosntruit, cu o pulpa voluminoasa sau masa musculara hipertrofiata va sta, asa cum vad in nenumarate exemple gresite pe strada, langa un pantalon scurt mulat pe picior. Haideti sa lasam cuvantul “mulat” si uzitarea lui la nivelul hainelor, femeilor.

2. Daca ai picioarele subtiri si lungi – asa cum se intampla in cazul antropometriilor mai silfide sau al barbatilor inalti, pantalonul ar trebui sa fie exact pana la genunchi, tocmai pentru a sugera o continuitate logica intre partea superioara a piciorului – pulpa si gamba. Fireste – aviz neinitiatilor – si gambele sunt o grupa musculara ce se lucreaza in antrenamente la fel de dure precum pieptul sau bicepsul. Recomand sariturile de orice fel, alergarea in viteza, ridicarile pe varfuri cu greutate adiacenta.

3. Igiena picioarelor la momentul purtarii pantalonilor scurti este vitala. Nu te gandi la epilarea picioarelor, caci nu votez cu acest aspect la barbati. Dar recomand o sedinta de pedichiura sanatoasa cel putin o data pe luna si numai pentru a defila in conditii optime pe plaja sau la piscina. Da, pantalonii scurti pot fi insotiti pe toata perioada verii de sandale sau espadrile. Care se asorteaza doar la anumite sortimente de pantaloni scurti. Dar despre punerea incaltarilor in logica pantalonilor verii vom vorbi la o dta viitoare.

Foot Care

PS: Sa nu va prind cu sacou langa pantaloni scurti! Este, pur si simplu, ceva hidos.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/