Problema purtarii rozului la barbati a aparut in discutiile avute cu multi dintre clientii barbati. “Sa port, Cezar? E prea mult? E prea gay?”. As da raspunsuri fruste si seci, dar prefer sa detaliez pentru fiecare in parte. Detalierea face referire la tipologia fiecarui purtator de roz.

Fireste, inainte de orice, iti trebuie o doza de indrazneala si una de umor asumat ca sa poti sa iei rozul in serios. Variantele vestimentare in care acesta apare nu sunt cele mai numeroase, dar nu de la haina roz apare alegerea, ci de la tipul tau cromatic: ce culoare are pielea ta, ce culoare au ochii si parul tau. Fix in functie de aceste coordonate se alege o nuanta de roz sau alta pentru tine.

Mai departe, se studiaza daca locul in care ajungi accepta rozul sau nu il accepta. Daca o luam de sus in jos, la partea formala, rozul nu are ce cauta. Acolo, jocul apartine albului si negrului. Am zarit uneori papioane roz, dar am trecut mai departe. Prefer sa nu comentez.

In partea de business, rozul poate aparea in mai multe situatii. In lunga serie de camasi pentru business pe care le posed, exista cel putin 4 sau 5 in nuante de roz. Restul respecta ce am spus de multe ori: camasile business sunt albe si bleu. Mai punctez cu unele bleumarin in garderoba, pentru un contrast marin cu pantaloni albi. Rozul nu il folosesc pentru partea de casual-friday, ci si in intalniri dintre cele mai serioase. Repet, studiez intai mediul spre care ma indrept si incerc sa intuiesc daca i-ar deranja rozul sau ba. Tin cont de acest fapt mai ales atunci cand gravitarea se face in mediul de business corporatist.

Mai folosesc rozul la nivelul cravatei. Nu foarte des, ce-i drept, dar este una dintre variantele pe care le accept. In schimb, inversand raportul cromatic, pot purta oricand cu succes o camasa roz pal si o cravata maro foarte inchis, in nuanta ciocolatei. Nu multi fac aceasta alaturare cromatica. Mai mult, te poate scoate din reduntantul camasa alba – cravata rosie sau camasa alba – cravata bleumarin.

In partea de elemente casual, rozul este binevenit pe toata linia: tricouri, tricouri polo, pantaloni scurti. In ultima vreme, chiar si incaltaminte roz. cu doua conditii: nu alaturam roz si roz sau rosu si roz. Daca rozul reprezinta una dintre petele mari de culoare – de exemplu, pantalonii sau tricoul – incercam sa estompam pe cat se poate celelalte elemente si accesorii, chiar prin folosirea de nonculori: alb si negru.

A, sa nu uit. Costumele roz nu sunt pentru barbati.Si nici lenjeria intima de aceeasi culoare.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/