Unora ne plac cele slabe – as ne-au spus revistele prea multa vreme. Unora ne plac cele plinute – au forme, sunt asa, mai rubensiene si parca mai dispuse la dragosteala. Asa-s ele – femei. Le iubim si nu le mai iubim, le intoarcem pe toate fetele cu ratiunea noastra si tot nu le dam de capat. le introducem in clasificari anoste si in acelasi timp, nu putem fara de ele.

Asa, adunate in multi ani, am realizat ce-am scris in titlu – grasa sau slaba, corpul femeii este la fel de inestetic daca nu este tonifiat. Unele au chestia asta de la natura – asa s-au nascut. Indiferent daca fac sport sau nu, au carnea tare pe ele. Chiar daca ele capata proportii peste vreme, carnea nu se lasa. Sunt cele mai norocoase.

Cele slabe dar netonifiate sunt tare ciudate la atingere. De cele mai multe ori cu pielea alba, au un fel de piele ca de burete: impingi cu degetul si ramane urma. Moi. Chestia asta trece cu miscare si cu antrenarea specifica a grupelor musculare netonifiate. Si cu mare atentie la mancare. Ne-au bagat atatia hormoni si E-uri in ce ingeram, incat nici nu mai stii pe unde sa o iei. Iti vine, citind etichete, sa fugi de-a dreptul.

Pe de alta parte, eu votez cu cele cu forme. Copertile de revista si masurile de copil la o femeie nu ma inspira. Deloc. Formele femeii imi sugereaza putere feminina, ceva cu care sa ma pun, in cel mai placut mod. Si sa si iasa ceva beneficii pentru ambele parti. Regula se pastreaza si aici – oadata ce capatta proportii, femeia are nevoie sa-si intareasca aceste forme. Desi progesteronul prezent din plin nu o prea ajuta in acest demers, exista si alte cai. Inca o data, atentie mare la ce mancati. Mancatul asta, la urma urmei. tine fix de secunda dinainte de a baga mancarea in gura – “chiar e benefic / necesar pentru corpul meu?” Daca nu, la revedere.

Indiferent cum va este desenul, noi va iubim exact cum sunteti: partea care ne completeaza si ne face mai barbati.