Continuam cu si despre blazer. Te-ai imprietenit cu el, de la ultima discutie purtata?
Daca nu, voi intra astazi in alte detalii, pentru a asigura o suma de argumente.

Un blazer clasic isi va purta intotdeauna cu mandrie insemnele caracteristice: nasturii metalici.

Reminescenta a vremurilor in care compunea garderoba ofiterilor de marina. Verifica doar sa fie bine ancorati in structura materialului, printr-o cusatura puternica.
Modelele, conform filierei pe care provin, sunt la un rand sau la doua randuri.

Alegerea unuia sau altuia tine strictamente de gustul personal. N-am sa recomand, in schimb, pentru un domn voluminos, un costum la doua randuri: suprapunerea de material, in zona de inchidere a blazerului adauga un plus la structura deja existenta.

Blazerul nu face nota discordanta de un sacou sport sau de un sacou de costum, in ceea ce priveste linia pe care o urmeaza, usor cambrata.

Verifica ca imbinarea de la nivelul cusaturii umarului sa urmeze o linie continua, iar la intretaierea tesaturii, cusatura sa se suprapuna perfect.

Daca blazerul nu urmeaza coerent liniile corpului, e, din nou, vremea sa ajustezi.
In cazul in care tocmai ai devenit membrul uni club de elita, nu ezita sa porti blazerul pentru jour fix, in rand cu ceilalti membrii ai clubului. Faci parte din elita ce s-a stabilit, undeva, dincolo de linie. Mandreste-te cu asta.

Partea practica a ecuatiei blazer pune in prim plan elementul versatilitate. Regula de aur spune sa nu exagerezi, pasind pe teren necunoscut.

Exemplele vizuale de mai jos te vor edifica.
Daca nu exista nici un capitol la care sa te incadrezi, inainte de a inova in domeniu, intreaba un specialist. Ti se va raspunde cu placere. Incepem de sus.

 

O cravata si o camasa sunt binevenite alaturi de blazer. Pentru tinute de negociere si incheiere contracte

sau pentru zone mai relaxante de activitate.

Urmeaza o linie cursiva atunci cand continui cu pantalonii si pantofii, pentru a realiza un tot unitar.
O bluza pe gat, din jerseu, e, din nou, o alaturare fericita. Fara a fi partinitor, dar judecand foarte obiectiv, strict din punct de vedere vestimentar, cineva a fost la Londra de mai multe ori decat mine si a fost atent la detalii. Patriciu.

In decoruri mai relaxate, tricoul face si el casa buna cu un blazer. Pentru mine, aceasta imagine “tine apa”, pana la un punct. Daca e sa aleg foarte corect, as alatura o bluza polo, iar judecata de masura a imaginii nu ar mai fi compromisa.

Un pulover simplu

sau unul insotit de camasa, in alaturari cromatice un pic mai curajoase, fac si ele casa buna cu blazerul. Indrazneste.

Pentru cei dedicati subiectului blazer am o surpriza. Ce zici de un papion? Daca seara impune un british style si nu ai la indemana toate elementele necesare, un papion te va scoate din incurcatura. Incearca varianta de papion care se innoada, iar nu un model gata preparat.

Lasa-ti curiozitatea aici. Mai avem de vorbit despre blazer in cel de-al treilea si ultim episod.