Multe legende urbane imi sunt date spre vizionare de ani de zile. Ciudat este ca cea de fata vine de undeva de la tara si are radacini arhaice. Predarea primara despre convent social facea referire, inclusiv la mine, la ideea de a te asorta cu femeia intru vestimentatie, atunci cand iesi din casa si numai ca sa para ca plecati din aceeasi casa. Asta nu era neaparat si un semn ca toate lucruriele sunt in ordine in acea casa.

Cererea asortarii cu rochia doamnei, mai ales la ceremonii, am primit-o de nenumarate ori in practica. La inceput ramaneam consternat. Dar, ulterior, m-am relaxat si numai la gandul ca nu eram singurul care primise aceasta eroare in softul de instalare sociala.

Ca sa incepem abrupt, cutuma este nula si neavenita. Barbatul nu are ce, de ce si cum sa se asorteze cu femeia. Poate din punct de vedere al codului vestimentar. Aici am de spus un mare DA. Daca ceremonia presupune un smoking pentru barbat, tinuta doamnei de langa presupune in echivalent o rochie pana in pamant. Sau macar una care sa acopere gleznele. Daca vorbim de partea de cocktail, business, iesit la opera sau sindrofie de oras, se accepta un costum inchis la culoare – bleumarin sau negru (seara) pentru barbat, respectiv o rochie cu o lungime pana deasupra genunchiului. Nu cu mult. Si nu ca sunt eu pudibond sau retrograd, dar vreau un pic de mister la capitolul femeie. Ca daca am observat trei sferturi din piele din prima, sunt deja plictisit. Da, da si de implanturile cu silicon montate pana in gat.

Revenind la subiect, asortarea cromatica ce mi s-a cerut in nenumarate randuri este un subiect ilar. Am dres-o din cand in cand, ca sa nu se supere informatia adanc inradacinata, ca rochia doamnei se poate asorta cu batista de la piept a domnului. Si toata lumea a fost fericita. Oi cunoaste eu carte multa in domeniu, dar nu pot desfide cutume lasate aici de secole.

Concluzia? Ramai barbatul galant la ceas de seara, purtand alb si negru si las-o pe doamna cu rochie pana in pamant sa etaleze ce culori doreste. Barbatul si femeia se asorteaza in alte parti, dar sigur nu la capitolul culoare.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/