Cand te gandesti la ceremonia care urmeaza, ai in gand culori inchise: bleumarin, negru, gri inchis. Asa s-a indoctrinat inchisul asta intre cei care petrec. Da, inseamna sobrietate si alinierea la un anumit standard vizual rigid al celor de fata, dar nu inseamna ca nu poti fi exceptia controlata, voita.

Am vreo 5 tinute de ceremonie acasa: smoching-uri, tinute de cocktail, costume negre din trei piese. Dintre toate, mai ales acolo unde este vorba de black-tie, prefer, de departe, jacheta crem in locul celei negre. Si de obicei, sunt cam singurul din incapere care poarta altceva.

Pariul asta, al diferitului, functioneaza daca esti in controlul acestui diferit. Daca, spre exemplu, incerci diferit prin moda, ai toate sansele sa nu-ti iasa. Moda, atat de perversa, atat cu tine cat si cu buzunarul tau, ar putea sa complineasca putin spre deloc nevoia ta de altfel. Gandeste-te doar ca trendul este urmat de toti, iar pasul pana la identitate vizuala de grup este mare. In al doilea rand, ce-ar fi sa te trezesti la o petrecere purtand aceeasi rochie sau acelasi pantof “la moda” cu cel / cea de langa tine? Fireste, toate cumparate de la brand-ul care iti spune in toate afisele: “Be bold, be diferent”. WTF?!

Norocul la ceremonia barbateasca este ca are aceleasi considerente de 100 de ani si nimic nu se va schimba foarte curand. Intr-o sala de bal care chiar conteaza – nu Pipera Ballroom sau Dior, Ador, Pump Up Ballroom, o serie mare de barbati de o anumita factura, imbracati in smoching, sunt egali vizual, tocmai ca imbracati asa, tot ce conteaza in conversatia lor sa fie atentia distribuita de la gat in sus, nu de la gat in jos. Da, mansarda, ceea ce genreic numim cerebrum este cel care conteaza. Mai jos de gat este un corp care aprovizioneaza aceasta parte a corpului.

Incearca un smoching cu jacheta alba. S-ar putea sa fii regele serii.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/