Geaca, de toate tipurile este absolut versatila. Merge purtata si la blugi, la orice tip de pantalon colorat din bumbac, la flanel, la reiat, la tercot. Are frumusetea ei, caci intinereste purtatorul. Ba, pentru cel mai mic de statura, avantaj casa: ii lasa in ochii privitorului picioarele mai lungi, caci este o piesa vestimentara pana in talie. Ba pot purta si pantofi sport: de la Converse pana la adidasii preferati. Si totul decurge firesc, sunt imbracat firesc si ma pierd in multime.

Dar nu asta e pariul. Sa spunem ca incerc o culoare mai puternica la geaca si atrag atentia. Asta cu jocul culorilor e ceva ce trebuie stapanit. E ceva care. daca scapa din lesa, pe purtator, face mai rau si mai urat decat orice animal. Sunt de cunoscut politici despre contraste, despre ce culori te avantajeaza si negocieri cu de aici si pana aici, fara a sari calul in materie de nuante. Asta vine cu timpul. Dar se poate.

Spuneam ca geaca de orice fel – si vad un reviriment al celebrui desen college jacket – revine in mare forta, intru intinerirea purtatorului. Fireste, orice beneficiu are si un avers – in cazul de fata, sacoul bate geaca la nivel de incredere in ochii privitorului. Intre un purtator de geaca si unul de sacou, aleg subliminal purtatorul de sacou. Il asimilez barbatului demn de a-i acorda increderea, actele sau banii mei. Asta e o lege de cand lumea si pamantul – inainte de orice, vizualul cladeste increderea in ochii privitorului, iar nu primele fraze rostite de interlocutor.

Cand vorbesc de sacou, vorbesc de unul demn de tine, nu de un plastic cu piepti intariti de atata lipitura de la magazinul din colt. Acela e mai rau decat geaca. In afara de forma lui odioasa, da purtatorului o nota maxima de ieftineala. Solutia este aici un sacou sport, moale, dintr-o gama simpla de culori sau cu imprimeu geometric. Si care este pe masura ta. Poate sta langa o simpla pereche de blugi si o camasa alba.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/