I-am zarit prima data in picioarele tatalui meu. Erau facuti la Guban. Probabil, daca ii caut, undeva prin depozitarele familiei, ii gasesc si astazi. Cu o nota de uzura severa pe ei, dar integri. Mai tin minte ca se purtau cu tot cu sosete, desi structura lor recomanda ideea de vara, de “fara soseta”.

Pantofii acestia exista demult – ii zareai la inceput de secol in gradinile frantuzesti sau englezesti, purtate de barbati in zilele calduroase. mai rar peste Ocean, unde saddle shoe a facut epoca pentru perioadele estivale. In original ii gasesti ca”woven leather shoe” daca doresti sa-i achizitinezi online, ceea ce nu-ti prea recomand, asa cum nu recomand cumparare haine si incaltari fara probarea lor.

Este un pantof altfel si numai pentru ca daca te uiti la el, nu-ti vin in minte, din prima, haine sau combinatii vestimentare pentru un efect reusit. Daca reusesti sa simplifici, vei realiza ca insasi forma lui si materia prima folosita te arunca catre zona bumbacului, blugilor sau inului. Pantoful din imagine il vad, cu un real succes, langa un costum din seersucker.

Ideea este, chair daca ei sunt conceputi pentru perioada verii, sa nu-i porti cu pantaloni scurti sau in alaturarea cu fel de fel de tricouri. Ai obtine un efect vizual mai putin fericit. Dincolo de forma lui ciudata, ramane un pantof care se alatura fericit hainelor clasice.

Fara doar si poate, in ochii multora este un pantof “batranesc”. Nu ascund asta, pentru ca in practica am intalnit si reactii de gen. Dar asta este una dintre partile frumoase despre haine: unele sunt lovite de love / hate relationship. Dar daca este cu love, atunci acest love ramane pe viata.

Nu uita, insa, cand spui un nu mare unei astfel de perechi de pantofi, ca ei sunt de obicei, cusuti pe calapoade destul de permisive si confortabile. Inainte de a spune nu, probeaza. S-ar putea sa-ti placa, pentru ca mai apoi sa nu va mai despartiti. Stiu, azi sunt pozitiv 🙂

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/