Ca barbat, de cele mai multe ori, e greu sa-ti gasesti o pereche de incaltari comoda. In principiu, pantoful barbatesc este unul cu o constructie rigida, cu scoica montata in zona calcaiului, cu piele – de exemplu floranticul, la cei de ceremonie – care ii face mai putin placuti pentru plimbari sau dansuri prelungite in noapte.

Solutia ramane generarea unui pantof pe masura, dar cu rare exceptii spre deloc, astfel de resursa in Romania nu prea exista. Iar atunci cand e vorba de “pe masura” pe la noi, vorbim de un calapod gata facut, care se adapteza piciorului, iar nu de un calapod care se construieste din zero pentru fiecare solicitare. Asemenea cu haina “pe masura” in Romania – este vorba, ca si produs finit, de un costum de fabrica, standard, la care se mai taie si se main ajusteaza din calculator, ici si colo, cateva coordonate.

Atunci cand barbatul isi gaseste compania de la care sa-si cumpere pantofi, ii ramane credincioasa toata viata. E cam la fel cu relatia cu stomatologul, avocatul sau contabilul – nu te desprinzi de ei daca fac treaba buna. Ai nostri, pe scara larga, nu se prea gandesc la aceste aspecte – unii au piciorul lat, unii inalt, unii lung si subtire. Tot ce conteaza pentru cei care produc pantofi la nivel local este productia de masa, lansarea colectiilor, maxim 2 calapoade la raft per colectie si in rest forme care respecta tendintele, ca sa se vanda ceva. O logica comerciala buna. bazata pe o mare piata consumatoare nestiutoare.

Ce-ar fi ca maine, spre exemplu, sa aterizez in Romania – desi stiu ca au ajuns si pana acum – cei de la Moreschi? Exemplul este aleatoriu. Dar vorbesc de niste pantofi de o moliciune aparte, usori si cu talpa foarte subtire, pentru picioare sensibile la bataturi, late si cu probleme de circulatie. Sau Church’s – pantofi cu o constructie clasica, care se lasa mostenire din tata in fiu?

De ce este atat de importanta forma pantofului si confortul interior? Pentru ca petreci 70% din timp incaltat. Si pentru ca o calcatura corecta iti tine coloana dreapta. Si pentru ca orice batatura, mica sau mare, sosita atunci cand nu trebuie, te poate face sa pierzi negocieri sau contracte mari. Gandeste-te de doua ori inainte sa cumperi un pantof. Si lasa achiztiile online de pantofi pentru altii. Tu du-te si probeaza.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in forma ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/