Dezbracat e mai sanatos. Daca nu sunt copii prin casa, ca astia mici intra oricum fara sa bata la usa. Si fara sosete, neaparat – corpul are nevoie de aerisire – picioarele ar trebui sa vada si ele, macar noaptea, ceva aer, pentru sanatate trupeasca.

Sus, prefer un tricou din bumbac foarte subtire, cu en-coeur – nu mi se opreste noaptea un gat, dandu-mi senzatia de sufocare. Ar trebui sa fie si usor mai lung decat cel cu lungime uzuala, ca sa-mi acopere bine spatele. Nu de alta, dar ne trezim cu totii “cu spatele rece”. Ma gandesc mereu la camasa de noapte, lunga pana aproape de pamant, a bunicilor nostri. Nu era o chestie, din aceste considerente, chiar atat de rea.

In partea de jos prefer o pereche de pantaloni din bumbac si elastan, fara lenjerie pe dedesubt. Asemenea, partile intime ar trebui sa “respire”. Nu zambi, e important. O ultima descoperire de astfel de pantalon, a fost o pereche neagra din colectia David Ghandi de la Marks & Spencer, de o moliciune si o comoditate aparte, la un pret mai mult decat decent. Nu e publicitate, e doar fapt.

Ce nu prefer sunt pijamalele clasice, cele mai multe de la raft fiind facute din plastic ce imita bumbacul valoros. Fireste, prefer oricand o pijama din matase, aproape de negasit pe la noi.

Somnul, odihna in general, sunt absolut importante. Ne ocupa cam o treime din viata si vad ca nu prea dam atentie acestor lucruri. Hai sa incepem prin a ne popula odihna cu ceva haine de calitate.