Imi plac gentile. In special pentru utilitatea lor. Si imi plac mult cele din piele cu ceva patina pe ele. Vorba unui profesor din alte vremuri: “…chiar daca sunteti mari avocati, nu va schimbati geanta des. Cea cu multe zgarieturi si urme de frecare pe ea, e semn ca ati trecut prin multe batalii si sunteti un partener redutabil. Cele noi noute, scoase din tipla, va fac pufani in fata concurentei. Si nici nu stiti cate aveti de pierdut.”

Avea dreptate. Geanta face parte din oaresice strategie sociala. Uita-te numai la doamne: au un fetis din a-si etala ultimele modele de genti luate cu totii bani de la nu stiu ce designer celebru. Si are loc in permanenta o batalie vizuala intre ele.

La noi, barbatii, e mai simplu. Simplu nu inseamna si mai putin important sau mai putina atentie acordata gentii pe care o alegi.

Servieta – clasica, simpla, din piele, pe maro sau negru. Acorda prestanta purtatorului si increderea celorlalti in imaginea acestuia. Am purtat servieta grea, plina de dosare a magisterului in perioada de avocat stagiar. Toti am facut-o, la debutul meseriei. M-am lasat repede de meserie – si numai sa inceapa cu un comportament sclavagist ca acesta si tot e semn rau. Dar, dincolo de toate, chiar e necesara in anumite meserii liberale in care imaginea atarna greu.

Servieta moderna – exista o varianta moderna, mai slim si mai comoda a celebrei serviete. Nu este atat de voluminoasa si incape in ea strictul necesar. Nu te recomanda ca veteran in meserie, dar nici nu trebuie sa te dai ce nu esti. Foarte practica.

Plicul – traind in universul laptop / tableta / telefon, trebuia sa se inventeze si ceva pentru acest mediu. Plicul in care incape laptopul – nu unul foarte mare este absolut necesar pentru deplasarile scurte in oras si nu numai. In ce ma priveste, ai sa ma vezi mereu cu laptopul dupa mine, intr-un plic tinut la subrat. E varianta cea mai practica de a-l purta cu mine, dintre milioane de variante. Ai grija sa fie dintr-un material durabil – sintetic sau piele si sa aiba un fermoar trainic – nici nu stii de cate ori o sa fie nevoie sa-l deschizi si sa-l inchizi.

Geanta pentru weekend – numita si hold-all sau 48 hours bag face bine la casa omului pentru iesirile de peste weekend. Este exact conceputa ca sa incapa in ea strictul necesar pentru evadarile urbane. Imi plac cele din piele, in defavoarea celor din canvas sau orice alt model de material textil.

Rucsac –  de trei luni sunt tata. Nu credeam in utilitatea rucsacului pana acum o vreme, dar acum mi-e mai mult decat ncesar. In el incap cele trebuincioase plimbarilor in parc cu cel mic si tot felul de alte lucruri: sticla cu apa, servetelele, incarcatoare mobile, carti, sandwich, etc. Vad un trend al celor cu imprimeu military. Eu votez cu pielea.

Nu agreez gentile supradimensionate si cu forme ciudate la barbati. Te trimit cu gandul la lumea in care barbatii traiesc alaturi de barbati si nu exista femei. Si nu-mi place lumea aia.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in forma ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/