Raspunsul ar putea fi dezvoltat pe cateva ore de conversatie, cu argumente si de partea celor care poarta – si au ca influenta zona nord-americana a globului, Wall-Street si legendele urbane si de cei care nu poarta – vechiul continent, aristocratia veche, cei care cunosc reguli.

Logica este destul de simpla. Daca luam in considerare ca pe o suprafata de 10 cm X 10 cm, cat e zona incheieturii mainii si a degetelor, avem aglomerate un inel – verigheta, un ceas si o pereche de butoni, avem ansamblul unei arii in devalmasie, in care fiecare element decorativ tinde sa-l anuleze vizual pe celalalt. Noi, barbatii, avem voie la prea putine bijuterii. Nu suntem femei , nu putem aglomera vizual zone ale corpului de bijuterii.

Da, le putem purta pe rand, butonii separat si ceasul separat. In plus, logic, daca tin aproape ceasul si butonii, tind sa-i etalez pe ambii la fel de pretiosi. Si conform regulilor din curentul alternativ, cele doua lucruri pretioase, de aceeasi sarcina, tind sa se respinga, sa faca scurtcircuit.

Ce mai observ, in plus, mai ales atunci cand ma duc la o cremonie sau alta, este purtarea smoching-ului, ca si ansamblu vestimentar, alaturi de un ceas cat se poate de supradimensionat, din aur “daca e posibilitati”, pe fond asurzitor de manele. Nimic mai eronat. In afara de cele expuse mai sus ca si motive ale nepurtarii unui ceas langa butoni, as exprima o alta ratiune la fel de logica pentru aceasta: ceremonia nu se cronometreaza.

In afara de personajul principal al petrecerii, care de obicei e mirele, regula se pastreaza si pentru invitati: cine poarta ceas la mana la petrecerea de gen, inseamna ca vrea sa cronometreze nunta si sfideaza astfel gazda. De ce spun asta? Pentru ca nunta, botezul, cocktail-ul, intrunirea festiva sunt tot atatea zone ale vietii noastre pe care ar trebui sa le consideram atemporale. Cumva, cand aceste festivitati debuteaza, timpul ar trebui sa se opreasca in loc si bucuria, fericirea, dansul, muzica, buna dispozitie ar trebui sa disloce orice fel de masuratoare temporala, asa cum o stim noi.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/