O practica locala, imi arata pe scara larga, ca purtatorul de costum nu este invatat sa-si aleaga un exemplar, conform cu masurile sale. De cele mai multe ori, costumul este cu 2 numere mai mari “ca sa-ti vina, sa-ti vina si anul viitor (??!!)”, aud eu vocile de mame pricepute chiar in toate si iubite ca atare, dar mai putin pricepute in haine.

Restul costumelor – un procent mai mic, ce-i drept – este cu doua numere mai mic. Purtatorul este, in cele mai multe dintre cazuri, un baiat tanar, la inceput de drum care vrea sa etaleze ori ceva muschi dobanditi pe repede inainte la sala de forta, ori nu realizeaza ca mananca la Mc de sase ori pe saptamana. Duminica la KFC.

Si intr-un caz si in celalalt, rezultatul este dezastruos. Ma voi referi la prima categorie, caci ma intereseaza mult – cei ce poarta costume cu doua numere mai mari ,din plastic.

Ii vezi zi de zi la televizor – ii cheama deputat, sef de partid, sef de comisie, presedinte. Daca esti trezit, spune-le inchipuiti. Ideea este ca un costum ieftin, mai mare – gen pelerina – face sens exact cu ce-au fist invatati baietii astia: ” sa semanati cu poporul”. Intr-o Romanie eminamente rurala – 80% – prefer sinceritatea si eleganta unui costum popular, decat hidosenia costumului descris anterior.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/