Accept din start nevoia de anestezie in chirurgie si ideea de stomatolog cu tot ce este legat de aceasta lume ingrijirii danturii. Dar nu accept medicatia de nici un fel.

1 Boala vine de sus, de la mansarda, din creier, nu de la organ. Tata, fizician dedicat, pasionat toata viata de fizica atomica aplicata, spune si astazi, la 85 ani ca “Dumnezeu vindeca si doctorul incaseaza”. Si stiu ca le-a vazut pe toate cele din lumea stiintifica in 50 de ani de activitate, de la Niels Bohr la Edmond Nicolau.

2. Nu vreau sa contribui la binomul de succes industrie de armament – industrie farmaceutica. Adevarat, sunt cele mai de succes industrii ale lumii. Fireste, bazate pe multa si omniprezenta prostie umana.

3. Exista dintotdeauna o substanta activa in natura care sublimata in ceainicul de dimineata ajuta afectiunea. Vazuta pe pielea mea de sute de ori.

4. Medicamentele sunt construite ca un ucigas in serie – ceea ce “vindeca” un organ, dauneaza altuia. Ce industrie serioasa de gen s-ar ocupa cu rezolvarea situatiei? Faliment s-ar numi. Incepe astazi cu o pastila. In mai putin de o luna, datorita efectelor secundare (stiute!), vei sfarsi cu alte 20 pe masa.

5. Cu tot respectul pentru breasla, dar in devenirea ta farmaceutica esti chinuit sase ani ca sa stai in spatele tejghelei, incasand in 70% dintre cazuri ultimii bani din pensia si asa de obida a unor pensionari pe care tocmai ii pregatesti de moarte, nu de viata.

Dupa atata matematica, fizica, chimie si biologie de acasa,  am inteles 2 lucruri despre subiectul de fata: corpul se regenereaza singur – esti obligat sa descoperi personal resorturile prin care se ajunge la acest stadiu si pe de alta parte, stiinta nu a demonstrat niciodata nimic, doar a constatat evidente ale unei creatii si functionalitati umane pe care le-a incadrat in formule, cursuri, principii si doctorate.

Suntem inca departe de raspunsurile la de ce-urile despre creatie, viata si vindecare. Dar progresam usor. Si totul este in decizia noastra – spune NU medicamentelor.