Cat a nins si noroiul asta a tabarat pe noi, am ales sa imbrac ceva repede din dulapul cel mare de la intrarea in casa. In principiu, ceva comod: o percehe de ghete sau cizme destul de inalte, atat cat sa-mi protejeze gleznele de noroi si zloata, de baltile fara sfarsit si de temperaturile nu foarte ridicate si o jacheta matlasata, neagra, cumparata acum ceva vreme de la M & S.

Comoditatea asta e ca o raie – te impresoara asa, caldut si se lasa greu dusa. Comode ghetele amintite adineauri. Foarte comoda si jacheta din fas, dar foarte neatractive vizual, comune. Nu tin musai sa defilez zi de zi in nu stiu ce vestminte – port lucruri simple, decente, utile si de buna calitate. Nu epatez cu hainele. Epatarea de gen cred ca este mai daunatoare decat a purta haine ieftine sau rupte.

Ce este mai grav insa, a fost redescoperirea povestii lui Nastratin Hogea. Il mai tii minte pe cel care a venit la ospat in haine ponosite si nu a fost primit, pentru ca mai apoi, luandu-si hainele cele mai de pret, sa fie pus la loc de cinste? Fireste, a procedat in consecinta: si-a muiat poalele si manecile hainelor in cele mai bune sosuri pentru ca “…si hainele merita de mancare. Datorita lor am acest loc la masa.”.

Povestea asta este eterna. De fiecare data cand te vei relaxa si nu vei avea grija la hainele purtate, tot de atatea ori va fi mai greu sa treci prin locuri, in care, daca esti imbracat elegant (adecvat), se trece mult mai usor.

Uite asa, pe zapada cu pricina, cu cizme in picioare si cu fes in cap am avut de mers pe la autoritati, cu niscaiva dosare administrative. Mi s-a inchis usa si mi s-a vorbit urat. Am venit, odata cu venirea soarelui si am intrat in aceleasi birouri purtand palton, cravata, pantofi. Nu si-au mai amintit de mine in cizme de cauciuc, dar sigur tratamentul a fost altul. Se cheama adaptare pentru supravietuire. Stii ce e frumos pe aici, pe la noi, mai ales in comunitatile largite cum e Bucurestiul? Ca poti oricand sa pari. Si asta ajuta, crede-ma pe cuvant.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a adapta hainele pe care le detii la mediul in care ajungi. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/