Am dat, la un moment dat, timpul inapoi. Si m-am speriat un pic: toate au semanat intre ele, pana la un punct. Nu stiu cum si de ce, dar cautam o viata intreaga un tip de femeie. Psihologii spun ca e cea care seamana foarte bine cu mama, dar care ii este opusa ca si caracter. Se prea poate. Nu vreau sa intru in amanunte de acest ordin.

Ideea de astazi este despre tipologie feminina. Cea pe care incerci sa o identifici zi de zi, cea despre care te zbati sa o impresionezi pana dincolo de lacrimi sau pana dincolo de ras. Tipologia asta, feminina, NU ESTE INFINITA. Se repeta intr-un mod matematic. Daca se coroboreaza si cu afirmatia de mai sus – cea despre faptul ca in viata cauti cam acelasi tip de femeie – vei observa in timp ca bazinul tau nu este atat de infinit, “cum iti spun baietii”.

Daca tot descoperi aceasta tipologie recurent, frumos ar fi sa te specializezi in ea. Fara sa uiti ca pana la specilializare ar trebui sa explorezi la infinit si numai ca sa stii ce este grau si ce este neghina pentru tine. Sau, ca atunci cand iti vine vremea, sa fii un tata desavarsit langa mama copilului tau. Iar pe aceasta femeie trebuie s-o vezi cu ochii mintii, nu cu ochii pustanului care se uita dupa fiecare decolteu care trece prin fata lui.

Acum ca ti-am dat o liniste in ceea ce priveste femeia din viata ta, nu uita ca in sens opus, tot ceea ce ti s-ar parea agreabil sau apetisant la prima vedere, dar despre care ai simtiri adverse, e bine sa nu existe in viata ta. Iti dau un exemplu practic – nu mi-au picat la inima niciodata femeile care atarna de barbati. Le recunosti repede dupa pozele din insule exotice, dupa implanturi si dupa selfie-urile facute non-stop. Altfel, femei fara ocupatie si fara soarta. Sau cu o ocupatie care in afara de faptul ca este cea mai veche din lume, nu exista oficial in nomenclatorul de meserii. Nu ca n-am avut parte de personaje din lumea asta. Ba da. Doar ca au trecut prin viata mea asa cum trece cutitul prin branza sau trenul prin gara. Nu, nu sunt femei alaturi de care sa faci casa. Sunt doar femei de folosit. Atat. Stiti voi pentru ce.

Ideea este ca in tot acest periplu de identificare a femeii din viata ta sa inceapa devreme, ca si un drum frumos, la o varsta frageda. Ar fi minunat sa nu ti se declanseze aceasta cautare la 40 ani pentru ca atunci devine toxic pentru toti cei din jurul tau. Vorba unui bun amic :”….Cezar, stii ca dupa ce ajung in birourile alea ale lor de la Bucuresti, in calitate de demnitar sau functionar public, tot ce le trece prin fata si miroase un pic mai puternic a parfum de dama, devine deja posibila victima?”. Da, marii nostri conducatori….cu copilarii si adolescente neterminate, dar cu “putere de decizie”. Nu este un exemplu nici aleatoriu si nici singular.

Cat despre tine, draga prietene, exploreaza universul feminin pe scara larga. Astazi ai mai primit o formula: “femeile din viata ta seamana intre ele”. Foloseste formula de fata pentru rezolvarea ecuatiei personale. Si anunta-ma despre rezultat.