Costum bun, asa cum sustin pe o linie mare, inseamna un costum usor, necaptusit, destructurat, care sa poata fi purtat in orice anotimp, indiferent de temperatura exterioara. Intaritura, mai ales daca este una lipita se va vedea imediat. Cum?

La momentul achizitiei, se prinde cu doua degete captuseala si cu doua degete stratul exterior al hainei si se trage usor. Daca zgomotul este unul de adeziv uscat care se desprinde de o hartie, mai mult ca sigur pieptii sunt lipiti. Si asta este o haina pe care nu ti-o recomand. Fireste, sacoul cu pieptii lipiti este 98% din ce inseamna piata romaneasca de sacouri si costume, dar asta nu inseamna ca in surt timp nu vor aparea alternative.

Si asta nu tine de un trend sau altul, ci de ceea ce in genere numim calitate in materie de haima barbateasca. Iar calitatea unei jachete de costum este data, printre altele si de structura sa, nu  numai de culoarea si aspectul sau exterior. Stiu ca sacoul ala albastru electric de la mall costa 600 Ron, dar face exact 600 Ron.

Incearca-l la un prim examen, la care nici un costum care contine o jacheta de gen nu rezista: iesitul sau mersul prin ploaie. Apa, odata patrunsa dincolo de cusatura, ia contact cu partea cartonata, lipita dinauntrul pieptilor sacoului si o umfla. Aici functioneaza cu succes principiul sugativei – problema este ca la sfarsitul reprizei de ploaie, odata haina uscata, materialul hainei – lana sau lana cu acryl, isi revine la forma initiala, pe cand celuloza se contrage ca volum. Asta e din chimie. Si astfel, mai intai pieptii sacoului, apoi poalele si mai apoi zona umerilor sunt cuprinse de un fel de bule de aer foarte vizibile, la suprafata sacoului, ca niste pustule mici si inestetice care nu trec cu absolut nici o doctorie. Nici macar cu foarfeca. Oficial, sacoul este mort. Asa mor sacourile de 500 Ron. In ploaie.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in forma ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/