Nu e o injuratura. E doar un alt material pentru vara, alaturi de bumbac, in si madras, repere despre care vom mai apuca, in mod sigur, sa vorbim.

Conform Wikipedia: ” “The material was popular during the British Colonial period in warmer Countries such as India. It’s slack-tension weave makes some threads collect together, creating the wrinkled, puckered appearance that is a signature characteristic of seersucker. It’s made entirely from cotton and, due to the puckering, hangs away from the skin – allowing that all important breeze and heat circulation to take place during the summer months.”

Peste aceste explicatii de natura generala, seersucker ca materie prima pentru unele dintre reperele verii ce va sa vina, nu este decat un alt salvator in calea zilelor toride specifice anotimpului. Purtarea hainelor cusute din seersucker reduce transpiratia in exces si mentine pielea aerisita.

In mod traditional, materialul se regaseste sub forma de material imprimat cu dungi sau patrate, dar observ cu admiratie ca in colectiile ultimilor doi ani, marii producatori au lansat colectii in care costumele din seersucker sunt uni. Pentru o prima achizitie de costum de gen, ce recomand este alegerea unui imprimeu traditional din dungi alternative albastru-alb, foarte subtiri, dispuse vertical.

O serie mare de barbati se plang despre alternativa costum din in pentru vara ca una total nepotrivita mediului business, caci inul, prin insasi imaginea sa sugereaza zona de casual, iar in plus, sifonarea permanenta a materialului nu cadreaza cu sobrietatea peisajului de la birou. Da, in Romania, asa o fi – de parca ideea de “la birou” ar fi foarte aproape de ideea de “pompe funebre”. Nu neg prezenta sobrietatii in cadrul negocierilor, tratativelor, aparitiei in fata colegilor sau a superiorilor si nici nu dau deoparte clasicul tinutei masculine, dar un barbat poate purta la birou in. Daca vreunui sef i se pare deplasat sau neavenit, trimite-l la plimbare. Sau la mine. Il conving imediat.

Aceeasi situatie si pentru seersucker – pare un material din zona casual, dar accesorizat corespunzator poate transmite un mesaj la fel de puternic ca un power suit. Ca sa nu-i mai invoc odata radacinile coloniale. si, dragul meu, cine au fost colonistii, daca nu puternicii lumii de acum sau de atunci?

In plus, o palarie Panama, o pereche de pantofi derby din piele intoarsa sau insasi descompletarea costumului si purtarea sacoului, sub forma de jacheta de seara langa o pereche de blugi sau a pantalonilor langa o camasa din in, subliniaza versatilitatea modelului, deci intelepciunea alegerii acestui reper in garderoba ta.

Da, nu pot nega, exista o doza de raritate in ce priveste o masa de produse la vanzare tesute din acest material. Dar, daca insisti, chiar si online, sigur vei gasi costumul tau din seersucker. Si, ca orice reper din garderoba, sa nu uiti ca ar trebui sa treaca pe la croitor, spre ajustare, daca achizitia s-a facut de la raft.