Vara presupune, cumva, nonconformism. De acord cu el, dar pana la un punct. Vara inseamna caldura, plaja, soare, concediu, bronz, lipsa rigori, dar asta nu ar trebui sa te impinga la “a bate campii”, vestimentar.

Iata cateva dintre greselile comune intalnite aici sau aiurea:

1. Pantalonii scurti, scurti de tot – nu fac parte din garderoba unui barbat posesor de testosteron. Nici macar insotiti de un blazer. O alaturare de gen te duce cu succes spre zona trendinez, o zona de nisipuri miscatoare, pe care sigur nu ti-o doresti sub picioare. Ca sa nu mai spun de alte valente subintelese ale personajului purtator. C-asai lumea, rea. Poarta pantaloni scurti pana deasupra genunchiului si totul va fi bine. Vorba cantecului.

2. Orasul nu e plaja – urbea este si va ramane dominata de beton, sticla si bitum. Asta e urbea. Pana la mari cataclisme care sa aduca nisip in oras sau sa transforme orasul in plaja, mai este. Pana atunci, slapi, pantaloni inflorati, “bermude” sau palarii de paie, nu.

3. Cu pieptul dezgolit – asa, a la Catalin, cu 3 sau 4 nasturi de la camasa descheiati. El poate, pentru ca e un excentric asumat. Toti ceilalti n-ar trebui sa il urmeze, chiar daca dezgolirea pieptului epilat ar fi un mare premiu pentru toata acea durere suportata cu stoicism in cadrul procesului de “destelenire”.

4. Nu te baza pe buletinul meteo – stiu ca informatiile vin de la INMH, dar marea majoritate a perechilor de ochi ai prezentatorilor TV nu-mi inspira mare lucru. De unde stii ca nu a citit prognoza de ieri? sau una despre Frankfurt, nu Bucuresti? Apreciaza tu, din priviri, atat cat te pricepi. Si pastreaza un blazer din in sau bumbac in masina. In plus, tine tot acolo o umbrela si o jacheta usoara de ploaie.

5. Vara este despre culoare – da, mizez pe clasic, iar unii ar spune pe nuante terne. ma bucur de vara asemeni oricarui barbat si indraznesc intru culoare. dar toate cu masura masculina, incercand sa interpretez teme cromatice asa cum ma lasa bunul simt, iar nu nevoia de a epata.