Mai intai de toate, imi pare rau pentru disconfortul vizual creat. Nu doresc decat sa trag un semnal de alarma. Si asa cum stiu ca o campanie contra fumatului nu functioneaza cu sloganuri sau sfaturi prietenesti, tot asa stiu ca produsele din imagine, in general fabricate la celalalt capat al lumii, vor inceta sa fie achizitionate daca se va incepe, putin cate putin, cunoasterea adevarului. Mai intai vizual, iar mai apoi si faptic.

Am patit-o si pe pielea mea, acum ceva ani, cand modelul de papuci din imagine aparuse pe piata, iar tarabele de la mare se umplusera de asa ceva. Disconfortul a aparut in mai putin de 50 de pasi, dar mi-am spus atunci in minte ca e doar un fir de nisip ce intrase intre degete. A doua zi de-abia mai puteam pasi, iar drumul pana la Bucuresti l-am refacut apasand pedala de acceleratie cu talpa goala.

Varianta sanatoasa, ad litteram, ramane papucul ce, din insasi constructia sa, inveleste degetele picioarelor de jur-imprejur. Poate avea fata din piele, PVC, material textil sau plastic. Acest aspect e mai putin relevant la plaja, caci te ajuta sa parcurgi doar distanta de la treptele hotelului pana la malul apei. Sau, in aceeasi masura, te poti folosi cu mare succes de sandalele cu barete din piele, genul sandalei romane. Ambele variante raman indicate fata de orice model de papuc cu bareta unica.

Revenind, trebuie sa stii ca ranile persista pret de cateva zile, chiar tratate corespunzator, iar daca ai scapat de rani de acest gen, ramai cu o frumusete de dermatita cronica ce te va insoti vreme indelungata si se va reactiva la cea mai mica combinatie de transpiratie si praf.

Daca aceste argumente de ordin tehnic nu te-au convins, plusez spunandu-ti ca acest gen de papuci sunt egali cu zero din punct de vedere al reperelor vestimentare masculine corecte. Daca achizitia lor costa nimic din punct de vedere valoric, efectele pe care le lasa se trateaza cu un buget generos.