Subiectul de astazi a venit, cumva, natural, dat fiind ca apare in mod recurent, mai ales in august si septembrie, in persoana clientului care se pregateste de nunta. Iar papioanele sunt accesoriul dfinitoriu al unei tinute de gala, fie ca este ea una mai fistichie, fie ca are note pronuntate de clasic.

Pentru ambele cazuri – papion intreg sau papion cu bentita de legare – cel putin o regula ramane valabila: nu-l achizitionati, pana nu il probati. Ratiunea este una simpla – dimensiunile si forma papionului ar trebui sa complineasca forma fetei dvs. Acest lucru este de urmarit atat pentru papioanele din tinutele de gala, cat si in cazul celor pentru tinute sport, de natura britanica, in care papionul si bretelele colorate fac legea.

Dupa legare, ar trebui sa urmariti cu atentie marginile exterioare ale papionului pentru a observa daca acestea se incadreaza intre extremitatile exterioare ale ochilor si marginea naturala a conturului fetei. Daca aceste proportii nu sunt respectate, papionul, in compozitia intregului ansamblu, dar raportat la sistemele de referinta de mai sus, va parea ori mult prea mare, ori prea mic.

In aceeasi ordine de idei, papionul nu ar trebui sa depaseasca conturul format de guler in jurul gatului. Acest fapt il vei putea constata daca privesti frontal ansamblul guler camasa – papion.