Black-tie sau white-tie sunt tinute pretioase. Ba nu, sunt cele mai pretioase tinute. Pretiozitatea este data, printre altele si de atentia la detaliu. Am vorbit in nenumarate randuri despre elemente componente ale acestor tinute, dar astazi ne vom raporta la forma acestei compozitii, pentru a studia si retine un aspect important.

Nu stiu daca ai notat, dar iti spun acum ca, de obicei, la tinuta black-tie vei opta pentru un brau, iar la cea white-tie, pentru o vesta pretioasa cu un anume fel de croiala. Si una si alta iti pun, de fapt, in vedere ca zona de mijloc a compozitiilor vestimentare sus amintite trebuie acoperita. Sub nici o forma nu se lasa la vedere betelia pantalonului.

Daca nu porti brau, dintr-o ratiune sau alta (te incomodeaza, aluneca, nu sustiune asa cum trebuie pantalonii), iti recomand sa optezi pentru o jacheta smoching la doua randuri de nasturi, pe care sa o pastrezi pe tine intreaga seara. Pe dedesubt poti purta bretelele preferate. Este voie.

Apropo de sustinerea pantalonilor, cureaua iese din discutie pentru ca nu face parte din poveste. Am primit o serie de intrebari pe aceasta tema si am raspuns invariabil ca nu se pot alatura o curea si un papion in cadrul unei tinute formale. Cel putin, nu la vedere – poti pastra cureaua la pantalonii cu vipusca, peste care asezi braul. Mie imi aluneca mereu si nu simt ca acest brau mi-ar sustine pantalonii asa cum trebuie. E ceva ascuns, neobservabil de catre privitor, chiar si de cel avizat.