De cele mai multe ori, plecat la cumparaturi, in graba achizitiei unui obiect vestimentar sau altul, nu-l mai probezi. Constati acasa ca pantalonii nu sunt buni, ca puloverul e cam larg, etc. Fireste, e un pic mai greu sa-l iei din nou cu tine si sa-l returnezi sau sa ti se restituie suma platita, desi ai toata voia, prin lege, sa faci acest lucru, intr-un termen de 30 zile. Nimeni nu te opreste sa-ti iei masura corecta a lucrurilor de achizitionat. Nimeni.

Graba de adineauri poate strica treaba. Sa spunem ca nu ai timp. Si ca trebuie sa iesi din magazin cu perechea de pantaloni in 5 minute. Si nu ai timp sa treci pe la cabina sa te descalti, sa dai jos pantalonii, sa-i probezi pe ceilalti. Poti salva situatia cerand un centimetru de croitorie pe care orice magazin care se respecta il are in dotare, te masori in talie, fix in dreptul curelei, imparti la doi si obtii talia ta. Masori pantalonii de achizitionat dupa masura acaesta sau citesti eticheta. Ai 108 cm in talie? Talia pantalonilor tai este 54 – jumatatea.

Daca nu dispui nici de cm, faci in asa fel incat sa ai cu tine o informatie valoroasa – lungimea palmei tale. Masoar-o, in prealabil, acasa si vei avea mereu masura tuturor lucrurilor cu tine. Putem divaga pe marginea subiectului si spune ca este mai mult decat de bonton sa ne cunoastem toate dimensiunile metrice – viata noastra s-ar simplifica mult. Dar pana la cunoasterea pe de rost a intregii liste foloseste-ti cu incredere palma – e un instrument de masura redutabil.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in forma ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/