In curand o sa crape. In ritmul asta, sigur ceva urat se va intampla, daca tot vezi ca dai din maini si nu-ti iese, e mare semn ca nu esti pe drumul cel bun, deci ar trebui sa te regrupezi. Nu trebuie neaparat sa-ti faci planuri cincinale si sa-ti stabilesti nu stiu ce azimuturi, caci liberul arbitru oricum functioneaza mai tare decat orice previziune din marile analize economice.

Mai degraba, in noua lume care vine, ia-te dupa instinct, dupa fler. Iti spune mai mult si mai multe decat orice ai fi invatat tu vreodata. Fireste, este rolul tau sa duci sensibilitatea acestor instincte la cote superioare. Este rolul tau sa le ascuti inainte de a le asculta. asta se face prin practica dedicata si prin schimbarea, macar la inceput, a mediului in care vietuiesti, cel mult o data la trei luni.

Cat esti tanar – intre 20 si 40 ani, chiar nu e bine sa stai in acelasi loc. Stiu, sfidez legea sociala care invoca la stabilitate, deci alienare. Nu, organismul tinde natural sa se odihneasca si sa intre in stare de letargie daca se intampla “statul”. Progresul se face prin adaptare si readaptare. Doar astfel apare dezvoltarea cognitiva si tractul neuronal se ingroasa. Spre marele tau avantaj.

Mai mult, daca tot esti lezat de ideea de a face actiunea grevat pe un plan, il poti face, dar ai grija sa fie ceva pe termen scurt, caci termenul lung egal, in conditiile actuale, cu volatilitate. Nu exista previziune economica in lumea romaneasca despre care sa stiu ca s-a indeplinit, daca dau filmul inapoi – micro sau macro. Totul este pana la un punct, haotic. In cautarea sigurantei, un apanaj astfel natural al fiintei umane, s-ar putea sa uiti sa te bucuri de viata.

De aceea, recomandarea zilei este sa incepi cu o pauza. Una lunga, de o saptamana, mare si benefica, in care iti dai reset de la tot si privesti limpede, iar apoi din ce in ce mai lucid la ce ai de facut. La mine a functionat acest gest acum ceva ani. Si astazi, cel putin profesional, mi-e foarte bine.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te adapta noilor realitati. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/