Gata, ai fost ales. Si asta vine la pachet cu a fi elegant in ziua nuntii prietenului tau bun. Stiu ca va stiti de o viata, dar asta nu inseamna ca nu il respecti apropo de ideea de eleganta a ceremoniei in care el este mire.

Ideea, esentiala, este sa nu incerci sa fii mai alegant decat el – ar insemna ca vrei sa acaparezi atentia si asta nu e ceva foarte frumos. Lasa-l pe el sa fie imparat pentru o zi – dupa aceea mai vedeti voi ce si cum. Asa ca, indiferent daca alegi un smoching sau un costum, tine cont de urmatoarele:

1. Smochingul tau ori este unul clasic, negru, care nu iese cu nimic in evidenta si ramai la coordonatele acestea, ori este un costum negru, de preferat din trei piese, cu camasa alba si cravata neagra. Da, exact asa – nunta nu este musai cu papion. Prefer ca in afara de mire, toti ceilalti sa poarte cravata si el sa fie lasat singurul purtator de smoching – fireste, eu impartasesc aceasta idee, ceilalti din audienta avand si ei parerile lor.

2. Poti oricand opta pentru un costum gri inchis – este la fel de elegant si te duce cu usurinta peste tot – si la starea civila (unde de cele mai multe ori esti martor), si la biserica si la ceremonie. Gandeste-te ca ai de trait si evenimentele de zi si pe cele de seara. Iar griul inchis iti confera securitatea trecerii cu brio prin aceste ecuatii. Fireste, tot alaturi de o cravata neagra si o camasa alba.

3. Partea cu asortarea cu doamna care sta la bratul tau este ceva supralicitat pe scara larga. Daca asortarea este mult prea evidenta, totul devine o fanfaronada. Inteleg, pe de alta parte, ca nunta la romani este un moment de etalare a posesiilor, averilor si avutiilor sau si mai rau, a ascunderii prin pompe dintre cele mai scumpe a ceea ce generic denumim saracie. Nu e bine sau rau acest gen de manifestare — e doar asa cum e: nunta romaneasca. Si in mod logic, chiar nu ai cum sa te pui cu masele.

Ideea este sa ramai in premizele unei elegante studiate si care sa confere respect ceremoniei la care ajungi. Orice alte haine casual sunt neavenite in contextul dat.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/