In seara asta, vorbim despre facultate. E greu, stiu. Si nu ca e carte multa de invatat, dar parca mereu, de la inceputuri, studentul roman e ca vai de lume. Doar daca nu vine cu ceva de acasa.

Cum am supravietuit?

1. Am fost bun prieten cu secretarele – par nesemnificative in organigrama, dar ele au in mana notele, examenele, programarile si starile sufletesti ale profesorilor. Ele sunt o cheie de baza. Iubeste-le. Tine-le minte ziua de nastere. La cele mai plinute NU te duce cu ciocolata.

2. Am invatat- n-aveam alta sansa. Altii isi cumparau examenele. Am evitat si am ramas fara mustrari de constiinta. Stiu, am folosit sub 3% din ce-am invatat, dar am ramas cu mintea otelita – anticipez, tin minte.

Cert e ca nu m-au invatat in facultate cum s-ami fac rost de mancare sau de femei. Ei, sistemul, m-au anuntat foarte evaziv, ca urmeaza nu stiu ce cariera sau angajare. Pana la un punct i-am crezut – era cat pe-aci sa mor de foame. In paranteza fie spus, sistemul asta oricum dispare cat ai zice A N D R O N E S C U.

3. Mi-am luat job-uri unde stateam putin si castigam bine. In ce domeniu? Orice. Absolut orice. Multe job-uri suprapuse. Si ce bine mi-a prins! Am dus mai departe genul asta de comportament si in viata de dupa facultate. In primii 10 ani de dupa am schimbat job-ul odata la 5 luni. Nu ajungeam altfel la ceea ce fac bine azi – adica ceea ce am fost dat pe lumea asta sa fac. Chestia despre dedicarea vietii unei cariere – gen administrativ – nu este si nu a fost vreodata o optiune. 30 zile de munca si o zi de plata? Plus taxe la stat? Niet.

4. Nu am ratat nimic. Aici vorbesc cu baietii din auditoriu. Nu detin pudibondism – ideal ar fi sa detii descurcareala. Daca nu o ai, o exersezi: mancare, petreceri gratuite, invitatii la calatorii sau experiente noi, femei, tigani, negrese, alcool, etc. Tot. Nu de alta, dar vine vremea sa povestesti despre tine. Si ce-ai sa le spui?

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de variante de supravietuire actuale. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/