Indiferent de an, anotimpul are aceleasi conditionari cand vine vorba de imbracat. Toamna ne incanta cu bogatia optiunilor. Stim ca paltonul negru e nelipsit din garderoba unui barbat dar pentru diversitate azi va propun o alternativa. Paltonul Camel. Stiu am mai discutat despre el in alt articol mai vechi aici si datorita potentialului sau insist si recapitulez.

Nici prea formal nici prea casual, culoare ofertanta din gama de maro-bej, poate face trecerea de la munca la weekend. Este recomandata lungimea care variaza un pic in jurul genunchiului. Croiala preferabil slim poate varia, il poti face to measure nici prea stramt dar nici prea larg, un palton la un singur rand de nasturi (maxim doua) e tocmai bun. Versalitatea sa consta in faptul ca il poti purta peste costum din lana, de ce nu tweed, peste camasa din bumbac cu pulover, jeans sau pantaloni din reiat si te poti juca cu un fular si manusi in tonuri diferite de maro/negru. Contraste bune cu albastru, rosu, gri, verde-smarald si negru. Pantofi sau ghete din piele, pielea intoarsa recomandat iarasi in tonuri de maro dar nu este exclus negrul.

Insist cu acest item pentru ca nu se demodeaza, poate fi elegant si sofisticat, devine un must si te ajuta sa iesi din tiparul hainelor inchise la culoare pe perioada si asa deprimanta de afara. Aduce un pic de ariditate desertica in urbanul rece de acum incolo. Si se constituie a fi piesa centrala a garderobei pret de cate sezoane vrei tu.

Insa! Nu se potriveste oricui. Dezavantajeaza tenul si parul deschise la culoare. Cu grija si la proportii! Din cauza tonalitatii deschise, anumite zone apar supradimensionate. Nu uita ca diferenta dintre un barbat imbracat si unul bine imbracat o face tocmai mersul la croitor.