La nunta, nu stiu cum, toata lumea se ocupa de mireasa, catering, DJ, formatie, ballroom. Toata lumea uita de mire. Spun asta din practica – am imbracat in ultimii 10 ani peste 400 miri sau participanti la nunta. Ba, am si fost participant intr-un proiect de haine pe masura, in care am vazut defilarea mirilor intr-o acceleratie furibunda pe ultima suta de metri.

Cei mai multi rezolva problema in centrele specializate, cu preturi mici – aici includ si multe din locatiile din mall-uri, in care, atat mirele cat si vanzatorul, sunt de cele mai multe ori in necunostinta de cauza. Ce este un smoching? Se poarta papion rosu? Cu sosete sau fara? Pun curea? De ce da? De ce nu? Raspunsurile nu exista sau sunt date sub imperativul “asa se poarta sezonul asta”. Altfel, o ineptie.

In plus, lipsa asta de orientare in spatiu cumulat cu lipsa de informatie a tanarului client este strictamente in beneficiul comerciantului. Astfel, fara doar si poate, mirele poate lasa la astfel de achizitii neavizate intre 4000 si 10000 Ron pe un pachet de ceremonie, care in fapt costa mai putin de jumatate. Atunci cand se bucura ca a gasit cu pret mic – gen pachete sub 1000 Ron, avem de-a face cu achizitie de plastic.

Din perspectiva celui tanar, barbat la inceput de drum, cu bugete limitate, atat mall-ul cat si ideea unei haine pe masura generate in Romania sunt adrese gresite. Cu rare exceptii. Repet, sustin asta din practica locala de peste 10 ani.

Recomand, ca si solutie la problema ridicata, cumpararea – sub indrumare specializata – de haina gata facuta, care se ajusteaza. Da, ridic la rampa si dau publicului larg acest concept. Cu livrare rapida, cu preturi mult sub cele ale pietei si cu achizitia intregii tinute dintr-un singur loc. Avantaje? Timp castigat, pachet complet si bazele unei largi experiente practice si teoretice in spate. Intr-o luna deschidem portile. Stai pe-aproape.