Deie Domnul, ajungi intr-o zi sa raspunzi unor intrebari, in cadrul unui interviu. Si acela sa nu fie celebrul interviu de angajare – in alta ordine de idei, plin de multa si veche stupizenie. Vorbesc aici despre un interviu relativ la profesia ta. Daca este asezonat si cu detalii din viata ta – cu masura – inseamna ca ti-ai indeplinit misiunea.

Ziceam, ca trec printr-o perioada de constructie – deci, inainte de orice, fac masiv curatenie. Iata un interviu mai vechi, acordat unei reviste, editia de vara, valabil si astazi.

 

 1. Ce nu mai au barbatii din ziua de azi ? Testosteron si complitudine. Nu mai vorbim deja de maniere sau alte lucruri ce par astazi exotice. Testosteron pentru ca pare ca doza s-a diminuat si ele incep sa fie singure si alaturi de nebarbati – necurtenitori, neeleganti, nesimtiti, ne….Lipsa complitudine pentru ca nu se mai traieste pana la capat, pana la capatul elegentei. Exact ca in dragoste, vorba Maiei Morgenstern – uitam sa traim dragostea pana la capat, adica si in partea ei de durere. Traim spoieli, suprafete. Solutia? Revigorarea simturilor.

 

 1. Ce inseamna pentru Cezar Ionascu – sa fi un barbat romantic? Romantic? Termenul incepe sa fie desuet prin nefolosinta. Romantic astazi este exotic. Dar se poate – soapte, insinuari, flori, logica. Nu atac frontal.

 

 1. Care sunt cele mai importante 3 detalii la care trebuie sa fie atent un barbat, cand vrea sa cucereasca o femeie? Nu ma erijez in profesor sau sfatuitor. In plus, nu exista retete general valabile. Fiecare constructie in doi difera.

 

 1. Cum trebuie sa se imbrace un barbat la o nunta? In functie de decor, context si povestea nuntii. Oricum ar fi orientarea, ar trebui sa respecte ideea de nunta printr-o tinuta eleganta, dar sa nu fie mai elegant decat mirele.

 

 1. Mai cred femeile in ziua de azi in iubire ? Sper sa da. Altfel lumea s-ar duce spre o zona pe care nu vreau sa mi-o inchipui. Adevarat, sustinerea ideii mele are din ce in ce mai putine argumente.

 

 1. Tricou cu pantaloni sau tricou cu blugi ? Cand si de ce ? Tricou cu guler – Tricoul Polo ca si singura exceptie in materia maneca scurta la barbati. Si da, se poate si cu pantaloni din bumbac, atata vreme cat au un croi corect si un material de calitate in materia lor prima.

 

 1. Domni de Romania, ii face domni pe romani? Incearca. Sper ca si reuseste de sase ani incoace.

 

 1. Care este tinuta ideala pentru un barbat, intr-o zi caniculara ? In si bumbac – singurele repere de sezon care sunt functionale. Din cap pana in picioare. Fara sosete. Macar in perioada de canicula.

 

 1. De ce nu e ok ca barbatii sa poarte camasi cu maneca scurta ? Pentru ca ar semana mai mult a muncitori necalificati si mai putin a domni. Si toti aspiram spre susul, nu spre josul conventului social.

 

 1. Cand s-a indragostit prima data Cezar Ionascu ? Demult 🙂

 

 1. Exista o iubita in viata lui Cezar Ionascu acum ? – (later edit: acum, da).

 

 1. Ce inseamna pentru Cezar Ionascu, un lambarsexual ? O zona de trend care va disparea in urmatoarele sase luni, fiind inlocuita de alta. Cu mai putine carouri, topoare, decor forestal.

 

 1. E ok, ca barbatii sa isi dea cu lac pe unghii ? Nu.

 

 1. Ce inseamna o femeie frumoasa, pentru Cezar Ionascu ? O femeie frumoasa inseamna un creier sclipitor si muuuuulta experienta de viata.

 

 1. Care ar fi o regula generala in a-si alege garderoba, pentru un barbat ? Nevoia, activitatile de peste zi, sau de peste noapte, datele antropometrice si cromatica.