Este raspunsul scurt la intrebarea “cat?”. Mai precis, cate costume, sacouri, jachete sport sau blazere trebuie sa posede un barbat. Raspunsul din titlu ar trebui dublat de o doza de versatilitate al celor trei elemente, in sensul in care, din enumerare, n-ar trebui sa lipseasca costumul bleumarin sau cel gri inchis care te salveaza de nunti, botezuri, inmormantari, plus un costum “altfel”: ori crem, ori o nuanta de maro deschis pentru zilele de primavara sau vara. Costumele invocate ar trebui sa fie cusute din materiale all-season.

Din enumerare nu lipseste blazerul, in nuante de bleumarin, cu sau fara butoni metalici, varianta simpla sau cea cadrilata. Pentru variatiune pe tema data, poti adauga unul bleu sau rosu, ales in functie de datele antropometrice, forma fetei, culoarea ochilor si a pielii.

Acest gen de investitie in aceasta baza vestimentara este unul destul de consistent, dar rezista examenului timpului si trendurilor foarte trecatoare, cu singura conditie ca aceste elemente sa fie ingrijite corespunzator. Perioada lor de viata poate fi prelungita pana la un interval de cinci ani, bugetele alocate o data la sase luni pentru tot felul de achizitii vestimentare “la moda” putand fi redistribuite catre calatorii sau carti bune. Daca nu e un conditional optativ ce transpare din tonul meu, ia-l ca un sfat: nu cheltui bugete mari pe haine. Tinutele barbatesti cele mai reusite se construiesc cu elemente simple si cu bugete de mult bun simt. Daca nu stapanesti vectorii in domeniu, ne poti contacta oricand pentru indicatii de specialitate.