Daca intr-o zi vezi ca un incendiu izbucneste in garderoba ta, salveaza pantofii si camasile bleu. Restul este reparabil. Camasi in care sa te simti bine si bugete generoase investite in pantofi de calitate sunt mai greu de recuperat si de inlocuit.

La capitolul camasi exista, mai inainte de toate, camasa bleu. De ce? Pentru ca, in primul rand, din punct de vedere cromatic sta lejer alaturi de costumele gri, cele bleumarin, cele negre sau cele maro. La fel poate sta cu succes langa o simpla pereche de blugi sau langa o pereche de pantaloni din lana cu un imprimeu bicolor. Cu aceeasi usurinta, o camasa bleu de calitate face trecerea lejer intre tweed-urile grele de toamna-iarna si bumbacul sau inul pentru primavara-vara.

Din punct de vedere al materiei prime din care este confectionata – bumbac – fundalul bleu da voie la o multitudine de imprimeuri: de la carouri mari sau dungi late, pana la carourile foarte mici ce se asorteaza usor la o cravata uni. Aici, la capitolul cravate sau la si mai largul capitol accesorii, camasa bleu este un partener de joaca foarte inventiv – te lasa sa alegi de la bleumarin regal pana la nuante aprinse de rosu sau forme geometrice pe fond burgund.

La randul sau, fundalul bleu se poate duce in scara cromatica de la un bleu foarte deschis – nuanta cerului limpede, poate trece prin albastrul uniformei scolare de altadata si poate ajunge pana la un bleu electric cu irizatii de turcoaz pentru cei curajosi. Toate aceste nuante cadreaza foarte bine pe tenurile un pic mai inchise, pe cei cu pielea rosiatica sau pe cei cu parul de la saten pana la brunet. Camasa bleu, ca si griurile – fie ele si colorate sunt de evitat de persoanele cu tenul sau parul deschis ca nuanta.

Astfel, daca tocmai esti la capitolul construirea bazelor garderobei, una dintre optiunile initiale la capitolul camasi, ramane un numar considerabil de camasi bleu.