Mi-e dor de vremurile de altadata, cand ieseam in oras si-mi cautam singur lucruri, pe masura mea (mai greu :)), cu banii mei, cu bucuria mea. Astazi, chiar daca gasesc lucruri bune, asimilate de cele mai multe ori cu cele de brand in viziunea populara, stiu ca le poarta si altcineva, ca le are si celalalt. Si nu ma simt la fel de bine. Nu vreau sa fiu la fel.

Prima dintre solutii ar fi sa combin in mod fericit texturi si modele cu forme si culori. Dar asta tine de stiinta de carte in domeniul hainelor si asta e ceva rar. Daca ma intrebi pe repede inainte despre haine si incaltari bune pentru barbati in Bucuresti, mi-e greu sa-ti raspund. La fel si despre un croitor bun. Crede-ma pe cuvant ca stiu aproape tot. Sau cel putin o proportie de 98% – stiu ce marfa au la raft, stiu ce le poate pielea, stiu ce importa, le stiu adaosul comercial, stiu de unde vine marfa. stiu pe unde se umbla cu minciuni si pe unde se zice ceva adevar. Ii stiu pe de rost. Si ma orientez ca atare la achizitii. La fel fac si alaturi de cei pe care ii consiliez pe temele date.

Sustin in continuare principiul achizitiei hainei de la raft si al ajustarii ei ulterioare si nu al generarii ei pe comanda decat in cazuri particulare – materiale de negasit la raft, foarte pretioase sau masuri absolut atipice. In rest, gasim si rezolvam prin ajustare.

Pana si la capitolul ajustari cred sa fi incercat mai mut de zece croitori in ultimii 10 ani. Pun mana si astazi doar pe doi. Asta o s-o tin secret pentru mine. Cat despre un croitor ca in vremurile bune, care sa genereze o camasa din zero sau un costum…dar lasa costum, o pereche de pantaloni despre care sa zic “asa da”, mai rar – strambe, scurte, cu ate care sar, cu buzunare prea sus sau prea scurte sau prea drepte, cu furca prea jos.

Nu-s vreun simandicos – port panatloni din bumbac 4 zile din 7. Si port si jacheta. Si camasa cu maneci suflecate. Muncesc, nu de alta si am nevoie de larghete in miscari. Dar cand vine vorba de un loc in care sa te duc de mana si sa-ti spun: “barbate, ia-ti haine de aici!”, mai rar.

Locurile in care stiu ca sunt haine bune si in care preturile sunt permisive si corespund cu nota de calitate a hainei, in Bucuresti, sunt 2. Maxim 3. Te las pe tine sa le ghicesti.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te orienta la cumoparaturi. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/