Acesta este crudul si tristul adevar. Daca ma gandesc si la sumele pe care le-ai platit pentru ca “ai vazut haina asta la prieteni” sau “pentru ca este la moda”, ma incearca un sentiment de compasiune. Vremurile trec foarte repede, la fel ca si tendintele. Daca tu optezi pentru a sta la moda, asta te costa sume exorbitante cam o data la fiecare doua saptamani. Nu exagerez cu nimic: trendurile se schimba atat de repede. Nu ai nici macar timp de reactie.

Ca solutie in interesul tau, iti recomand achizitiile facute cu cap. Nu cele facute in baza influentei trenduriloe sau a prietenilor. Risti sa cazi ori intr-o oalal deja plina si siderata pana la refuz ori de culori fistichii, ori de pantaloni cu turul pana in pamant, ori de platforme suprainaltate de pantofi. Sigur iti aduci aminte de astfel de “tendinte” din ultimii 2,3 ani.Urat, foarte urat, nu-i asa?

Nu, mai bine, incerci un desen clasic care ti se potriveste etern si la care nu ai sa renunti o viata intreaga? Pentru ca asta este solutia: a-ti gasi un desen vestimentar structural care transcede trenduri, moda si influente. Iar acela, cu mici ajustari, in functie de perioada, va ramane desenul tau. Pe viata.

Toate incep de la garderoba, acolo unde am sesizat, din practica auditurilor de garderoba, ca barbatii cumpara haotic si manati de puseul de moment, dupa care regreta achizitia, iar haina sau incaltarile ajunse in garderoba, raman pe loc multa vreme, fara a fi utilizate sau a putea fi alaturate celorlalte haine deja posedate. Si nu este o exceptie, ci o regula, o realitate: peste 50% dintre hainele sau incaltamintea cumparata nu au de-a face cu persoana noastra sau nu se potrivesc cu ceea ce avem acasa. Moda ne pacaleste frumos.

Aici intervin eu: iau bucata cu bucata, pantof cu pantof si explicand la fata locului – la adresa unde este garderoba ta – totul prinde alte valente. Se face lumina in maxim 3 – 4 ore. Cum? Simplu. Unele haine raman, iar daca sunt mari sau lungi sau bufante sau nu-ti vin, pleaca spre ajustare. O alta mare parte din haine este depozitata in saci si donata celor mai putin nevoiasi dintre noi, iar acolo unde ramane loc gol se completeaza cu achizitii. Iar acestea din urma sunt facute pe bugetul tau si pentru nevoia ta.

Am un ultim sfat: si numai pentru confortul tau – personal si social – incepe acum! Rezerva un loc intr-unul dintre weekend-urile viitoare pentru un audit de garderoba la [email protected] / 0732422478.