Matricea asta este CHEIA. Odata descoperita, nu mai ai nevoie de moda, vitrina, bani aruncati pe fereastra pe haine. Vei stii exact odata cu detinerea ei, ce ti se potriveste exact in orice context al drumului tau. Si este PE VIATA.

Matricea este in tine, la tine. A fost tot timpul. Doar ca de-a lungul vremilor, oameni “de bine” ti-au vandut tot felul de tendinte, moda, imagini flamboiante, calupuri publicitare pentru a seduce egoul tau si a cumpara, a cumpara, a cumpara. Totul sub ghilotina vinei ca n-ai fi “la moda”. Minciuni turnate in creirele noastre slabe de minti setate special petru a devaliza si cea mai mica unda de incredere in tine. Da, asta e circuitul modei – ceva care invocand “ceva ce tu nu intelegi”, “moda e o arta”, “moda nu este pe intelesul tuturor”, “moda o stim doar noi, designerii” – tot atatea enunturi prostesti – nu face altceva decat sa submineze PUTEREA TA PERSONALA de alegere. Poti fi stapanul imaginii tale! Nu-i mai lasa pe ei sa tot deseneze forme silfide, anoste, androgine intru devalizare masculinitate.

Solutia? UITA-TE IN OGLINDA. Ce vezi? Cum? Brunet, inalt, un pic de burta, ochii caprui? Verzi, poate? A, nu foarte inalt? E bine si asa 🙂 Ideea este ca hainele tale corecte, cele care ti se cuvin, pleaca exact de la aceasta imagine, din oglinda, NU DE LA IMAGINEA DIN VITRINA. Tu esti acesta, nu cel pe care ti-l vand ei, invocand ca aceea este forma ta cea mai buna.

Vrei un antiexemplu? Gandeste-te doar ca, luata din oglinda, imaginea si proportiile barbatului roman sunt destul de generoase: umeri rotunzi, lat in spate, fara prea multa talie subliniata, picioare puternice, o medie de 42 la picior, picior destul de lat. Pe acest fundal, Gucci sau Armani sau D&G – case altfel consacrate – vand in nestire exemplare SLIM FIT. Cum naiba se intampla asta? Oare chiar nu se vad recurent tricourile mulate pe burti?? Sau pantalonii care sufoca scroturi ce devin in timp neperformante? (garantat) Sau pantofi prea mici si prea luciosi pentru picioare prea late? Da, da, deschide ochii, hainele de brand, prin insasi croiala lor nu sunt desenate pentru tine romanul lat in umeri. NU INCAPI IN HAINELE ASTEA! Nu te mai chinui. Ele sunt destinate altor feluri de corpuri. Punct.

Ideea este ca, local, se persista in greseala de peste 25 ani de cand cineva, cumva a inteles ca aceasta este calea: brand. Eu spun, dimpotriva, ca brandul purtat neadecvat este calea gresita. Iar solutia ramane o constructie care pleaca de la reperele pe care tu le vezi in oglinda din fata ta si care valideaza aceste repere, nu le darama cu fiecare purtare de tinuta. Barbatul TREBUIE sa aiba haine care tin de nevoia lui. Esti cocalar? Porti haine mulate, sacouri din plastic cu umeri montati si excesiv loafer luciosi fara sosete? Dai dedicatii fara numar si astepti urmatoarea combinatie intre doua injectii cu steroizi si un impins la piept? Perfect. Acest text nu este pentru tine. Esti barbat? Perfect si asta. Ramai in parametrii nevoilor urbane decente. Foloseste corect fondurile tale dedicate hainelor. Inverseaza raportul vitrina-client, in nevoie – achizitie. ITI RAMAN BANI ACASA, iar rezultatul in timp este unul muuuult imbunatatit.

Daca despre nevoie stii singur si s-ar putea sa te descurci, unde vei ameti usor este la alegerea hainelor in functie de datele tale fizice si de cromatica pe care o posezi. Aici este o problema, Aici ai avut de infruntat ani de zile comercianti mincinosi, exemple de vedete stralucind a solzi de peste si tot felul de exemple fumegande. Aici cauza, in masa este putin pierduta.

Toate aceste probleme sunt anulate de consultanta specializata. Accepta doar ca AI NEVOIE DE ASTA. Dupa 1000 de clienti, pot spune acum ca posed centura neagra in domeniu. Dupa 15 ani de studiu al materiei imaginii si vestimentatiei masculine, cred ca am si ceva dani acolo. Nu e o lauda e o stare de fapt. Sau si mai bine spus, un manifest.

Manifestul meu tine de a identifica, pentru cat mai multi, MATRICEA VESTIMENTARA. CUM SPUNEAM, ESTE A TA SI DOAR A TA. Nevoile tale, datele tale fizice si trasaturile tale cromatice ajung, cu voia ta, in mana mea. De la acest punct incolo, totul in viata ta este mult mai simplu. Si in mod absolut, de la acest punct, drumul tau e catre campioni si nu catre marea masa consumatoare. Tocmai ti-ai luat bilet pentru evadarea spre frumos: [email protected] / 0732422478