Draga prietene, ma ustura ochii. Si pe tine la fel, pot pune ramasag. Imi povestea un prieten doctor ca la nivelul organismului, dintre toate stricate, asta cu vederea e cam cel mai greu de refacut.

Ideea este ca ochii tai sau ai mei “se topesc” pe foarte mult zgomot de fundal – toata informatia asta care curge intr-un scroll permanent si care nu te lasa nici macar sa te mai auzi. D-apai sa mai auzi ceva relevant sau important pentru tine. La urma urmelor ce mai este IMPORTANT IN ZILELE ASTEA?

Din punctul meu de vedere niciunul din lucrurile, locurile, oamenii, faptele din afara razei tale de interes. Si crede-ma, daca te uiti atent, vei observa ca raza ta de interes, cu rare exceptii, bate foarte aproape. Nu vad sa depasesti un numar de 30 persoane pe care le frecventezi cu anumite interese. Pot fi si dintre cele sentimentale. Includ aici si familia.

Uite ce vreau sa spun cu cele enumerate mai sus – ridica ochii si vezi daca acest imprejur indepartat iti este cu adevarat relevant. Toata povestea asta cu schimbarea, cu noua lume care vine, cu noile generatii si vechile generatii, cu cele toate amestecate. Daca nu te ating in mod direct si daca nu te-au atins pana acum, nu te vor atinge niciodata.

Rezuma-te la ce faci tu mai bine. Ramane singura varianta in care esti in pozitia de a imbunatatii lumea asta. Chiar nu conteaza cine esti si ce faci. Si nu uita un aspect absolut esential: cere-ti partea. Nu accepta ceea ce ti se da pe tava, alaturi de expresia: “atat iti putem oferi”. Nu. Stoarce-i, pentru ca si ei te vor stoarce.

Eu, alaturi de ai mei, mizez pe a face mai bine. Stiu, asta cere timp, spatiu, demnitate, fonduri si un altfel la purtator. Mergem inainte. Din coltul acesta, lansez retete despre a te imbraca corect in viata. Din alte si alte colturi, rupti de un sistem putrezit, vad ca din ce in ce mai multa se dedica lui “a face bine”. Iese. N-are cum altfel.