Nu port ochelari. Dar un ultim control oftalmologic imi recomanda sa ma indrept spre achizitionarea unei perechi de ochelari. N-am sa fac vreo eschiva. Asa ca am purces la a studia domeniul. Ce mi se potriveste ca model de ochelari, in functie de forma fetei?

In copilarie mi se “potriveau” ochelarii tatalui. Ii probam de fiecare data cand aveam ocazia.
Si el insista mereu sa nu-i pun pe nas “ca-mi strica ochii”. Si ca voi avea tot timpul din lume sa-i port, atunci cand va veni vremea. Observ ca vremea lor incepe sa vina si la mine.

Nu ma descurc intr-un magazin specializat – o multitudine, aproape nesfarsita de modele de rame, lentile si marci producatoare. Sigur voi cere ajutor specializat la fata locului. Dar, pana sa ajung la un magazin de optica medicala, ma uit atent in oglinda ca sa identific corect forma fetei mele. E elementul de care voi lega, in primul rand, forma ramei viitorilor ochelari. Nu am sa intru foarte mult in explicatii scriptice. o sa las imaginile sa vorbeasca. trebuie doar sa fii atent la detalii.

In mare, urmatoarelor forme ale fetei i se potrivesc urmatoarele forme de ochelari forma patrata a fetei

forma rotunda a fetei

forma rombica a fetei

forma alungita a fetei

forma ovala a fetei

Exemplarele de ochelari din descriere le gasesti, in mare parte, si in magazinele de specialitate din Romania.
Dupa probele de rigoare si dupa exercitiile de la inceputul perioadei de purtare a ochelariilor, insist sa ramai la un anumit model.

Va fi una din notele tale de baza. Va incepe sa devina una din marcile tale inregistrate.