….in imagini (cu nota de final):

…..si exemplele pot continua. Daca nu le ai la indemana, incearca accesul la un eveniment monden de “mare tinuta”, plin de “vedete” – probatoriul de la fata locului imi va da dreptate.

Inteleg “campanie de imagine”, mi-e cunoscut si studiez ceea ce denumim generic “trend”, stiu ca doua, trei “vedete” puse in fata magazinului, trase in poza si afisate la panoul de onoare conduc catre fluxuri financiare, dar vad ca nimeni nu are gura sa spuna ca “imparatul este gol!”. Albastru cu verde cu galben cu portocaliu cu negru si cu alte trei culori in aceeasi tinuta nu innobileaza un barbat. Il arunca intr-o zona din care cu greu mai poate fi extras apoi, caci nota generala este de inducere in eroaare. Draga cititorule, mai mult de doua, maxim tei teme cromatice in compozitia ta vestimentara, te incadreaza cu succes la clasa de clovnerie a oricarei facultati de circ din lume.

Acesta consider ca este barbatul: mai sobru, mai drept, poate cu mai multe umbre, dar in mod sigur cu foarte putine pete de culoare, punctate ici si colo la nivelul rozului pal al camasii, al imprimeului cravatei sau la nivelul batistei. Inteleg, pe de alta parte si indrazneala consilierilor in imaginea celor ce apar pe micul ecran: blugi, sacou sport (cu fiecare butoniera functionala cusuta in alta culoare!!!!), pantofi full brogue, respectiv un papion in toate culorile pamantului. Dragii mei, prin haine se iese in evidenta dinauntru in afara, nu invers.

Ca deobicei, nu blamez si nu acuz, ci doar constat, emitand un indreptar ad-hoc. Ca sa nu ametesti de la culorile cele vii, muta-ti privirea catre elementele clasice. Sunt, pana la momentul vorbirii, elemente consistente, cu un istoric si cu o doza mare de versatilitate, odata purtate corect. Toata gama de inventica si inventatori pe tema “sezonul acesta se poarta culorile neon”, sunt nule si neavenite. In afara de afectarea bugetului, iti afecteaza in mod clar, pe termen lung atat statutul, cat si imaginea de barbat serios si cu mintea pe umeri.