Este o problema dezbatuta de cei care iubesc acest gen de camasa: button-down shirt. Chiar daca cei de la Brooks Brothers au adus-o si au pus-o semet alaturi de costum inca de prin anii ’20, iar gospodinele din toate colturile lumii au umplut peste anii, garderoba barbatilor alesi cu tot felul de camasi de gen luate la oferta din colturi de magazin, eu raman la parerea, pe care o sustin aici cu tarie: o camasa button down nu prea are ce cauta langa un costum.

Da, poate fi cu mare succes alaturata unui blazer sau unui sacou sport, caci acest gen de camasa corespunde unui areal mai relaxat al situatiilor. Sau daca tii neaparat sa porti o astfel de camasa la un costum, incearca sa o porti fara cravata. Accesoriul mentionat si camasa cu guler cu nasturi se potrivesc dar, asa cum spuneam, nu alaturi de un costum.

Intru respectarea si innobilarea ideii de costum poti purta orice fel de camasa cu guler simplu, intarit si care subliniaza prin insasi simplitatea ei liniile elegante ale costumului, fara ca atentia privitorului sa fie distrasa de alte elemente.