Problema este curenta pentru multi dintre barbati. Excesul lateral de material la cele mai multe dintre camasile cumparate de la raft este vizibil in special la barbatii care nu poarta sacou. Dat fiind ca vine si perioada zilelor insorite cat de curand, trebuie sa luam atitudine.

Primul lucru pe care il ai la indemana este sa pliezi excesul de material in jurul taliei, la momentul introducerii camasii in pantaloni, astfel incat partile sale laterale sa se aseze parte peste parte. In acest mod, imaginea frontala a camasii, dat fiind ca aceste pliuri sunt ascunse de purtarea sacoului, va ramane intotdeauna dreapta, intinsa.

Daca ai vreme si tii foarte mult la camasile din dotare, dar acestea nu corespund ca si reper datelor metrice din jurul taliei tale, o vizita la croitor este mai mult decat binevenita. O simpla ajustare in partea din spate, cu ajutorul a doua pense (doar daca croiala camasii permite acest lucru) este o manopera ce dureaza cateva ore si are un cost infim. Rezultatele insa, sunt pe masura asteptarilor, camasa parand deodata ca si-a gasit stapanul.

Pe de alta parte, exista oricand varianta unei camasi la comanda, executata pe masura. Nu-mi repudiaza ideea si-mi pare una absolut eleganta, dar si in aceasta materie, cei care savarsesc astfel de lucrari, bat campii – am auzit zilele trecute din gura unui producator ca o astfel de camasa poate ajunge si la 500 Euro / bucata. Nu blamez nici macar pretul. Reamintesc insa si acestor producatori ca aici e Romania si, pe viitor, doar cine va tine la cumparator, in balanta calitate-pret va avea de castigat. In rest, industria de gen si reprezentantii vor avea la activ o serie mare de decese.