Textul de fata reprezinta impresii de calatorie din ultima saptamana, petrecuta in Turcia, Antalya, la Amara Dolce Vita Luxury. Nu te lasa intimidat de nume, fiecare dintre voi poate ajunge acolo. Dupa experienta avuta, este un loc pe care il recomand pentru vacantele cu familia. Dintr-o mie de motive.

Locatia, de o suprafata considerabila este o incinta cu poarta inchisa. Nici n-ai avea nevoie de ceva de dincolo de poarta din moment ce inauntru sunt peste tot dispuse facilitati dintre cele mai divesre: 3 piscine, dinte care una interioara, vreo 6 restaurante – din cate am apucat eu sa numar, dar s-ar putea sa fie mai multe, magazine, sala de sport generoasa, echipamente pentru sporturi nautice, velier de inchiriat, terase, barci cu motor, biblioteca, sezlonguri, terase. Tot. Si mancare peste tot si din toate directiile. Oamenii au anticipat mancatul in exces si in afara de sala de sport bine dotata, au amenajat o pista de alergare de 1,5 kilometri in jurul resortului.

Bine este sa vizitezi locurile astea acum, in perioada septembrie-octombrie. In mai-august nu se prea poate respira de caldura pe plaiurile astea, iar pasirea pe nisipul incins provoaca arsuri. Am regasit la fata locului o temperatura de 29 grade si o apa foarte sarata si foarte calda, numai bun de stat cu orele in ea.

In plus, cand spun de toate, lista mai cuprinde: yoga, dis de dimineata pe stomacul gol, cu instructor, tras cu arma cu aer comprimat in poligon, vreo 8 terenuri de tenis si vreo trei de baschet, sala de bowling, mese de biliard si tenis de masa cat cuprinde, sala si lectii de brasilian jiu-jitsu, scuba-diving asistat, volei pe plaja cu tot cu arbitri si organizare din partea casei, parapanta, tras cu arcul. Sper ca n-am uitat ceva. In cele cateva zile, am bifat doar cateva. N-ai timp fizic sa te duci peste tot. Dar revin, promit solemn.

Copiii se simt aici extraordinar de bine. Undeva pe deal, sub niste cascade formate natural este amenajata o mini gradina zoologica, iar vreo 5 cai te asteapta bine hraniti si ingrijiti pentru sedinte de echitatie.

Daca ai obosit peste zi, iti poti reveni la una dintre cele trei discoteci din incinta, toate dotate cu DJ profesionist sau la spectacolele de jazz, folclor, rock sau pop din fiecare seara, Toate life. Sa-ti iei o camera cu vedere la mare – face toti banii, iar trezirea si culcarea in sunetul valurilor marii este o poveste frumoasa.

Textul de mai sus nu este unul publicitar – am simtit sa scriu lucrurile acestea pentru ca m-am simtit foarte bine departe de casa. Iar asta este o experienta pe care o cosnider demna de impartasit.