Avem si noi, barbatii, de carat lucruri: telefoane, agende, hartii, inscrisuri, acte, documente, carti, servetele, sandwich-uri si bani. Multi bani. Ca “asa ne place femeile”. Nu stiu daca din cauza de prea multa moneda sub forma metalica sau hartie, nu stiu daca din cauza amestecarii si confuziei de gen din ultimii ani, designerii au lansat pe rafturile magazinelor enormele genti pentru barbati. Ca de la un moment dat incolo, incepand cam din vara anului trecut, trecand pe langa rafturile de gen, traiam cu permanenta impresie ca ajunsesem la raionul pentru femei.

Le-am luat si le-am studiat pe toate partile: masive, incapatoare, bine croite, cu tot felul de chingi si capse mari, probabil in mintea desenatorilor de gen, “specific masculine”. Ce e foarte ciudat este ca astfel de genti stau la bratul unor barbatusi purtatori de pantaloni scurti de un verde crud, cu maieute pe post de camasa, cu o greutate ce variaza intre 36 si 45 de kg (cu tot cu sosetele ude de la ploaia de afara). Evident le-as spune pe numele lor scurt, asa cum sunt cunoscuti in popor, dar as fi acuzat de homofobie. Discrepanta e la nivelul volumelor: ce cauta un om atat de mic cu o geanta atat de mare? O poarta dupa el pentru a fi ambalat in ea pana in seara aceleiasi zile? Sau o foloseste pe post de dormitor? Sau……?

Eu as putea-o purta oricand – imi permit: sunt un tip voluminos, lat in umeri, o geanta de proportiile specificate ar cadra perfect pe antropometria mea. Si totusi, nu port asa ceva: imi pare ca sunt doar un mare travestit care doreste cu incapatanare sa nu aiba genul bine definit. Si chiar nu doresc sa ma pierd sau sa plutesc intre cele doua lumi. Imi place prea mult masculinitatea si tot ce caracterizeaza aceasta clasa.

Tu? Uita-te la aceasta geanta, admir-o, atinge-o si las-o pe raft. Ramai la mai vechea ta servieta, la geanta tip postas, la un rucsac clasic, eventual la un geamantan destul de incapator pentru calatorii. Chiar nu-ti trebuie o geanta supradimensionata. Nu de alta, dar vei fi confundat cu o doamna bine, privit din spate. Si nu vrei asta.