Te bucuri de viata si ti se pare ca esti safe cand la fiecare 30 ale lunii e ceva pe card? Prietene, aia nu e viata, aia e moarte. “Siguranta” asta omoara simturile si lasa orice fel de reactie umana, in timp, in stadiu letargic. Iar atunci cand anuntul despre disponibilizarea ta vine, te loveste ca un tren, Pregateste-te pentru momentul asta, astfel:

1. Nu te lua dupa ei si ineptiile lor. Poti arata a tip dedicat si muncitor, dar nu crede in tot ceea ce-ti vand ca training – functioneaza doar intern. Odata ce iesi pe poarta inteprinderii, ceea ce ai invatat acolo, ca norme si proceduri, nu mai este functional in alta parte. Fiecare casa de gen are propriul sistem de minciuni structurate – crede-ma, sunt foarte buni la asta.

2. Pastreaza distanta de micile lucrari care ti se dau, in avantajul unui “big picture” pe care il vei intelege doar daca te ridici de pe scaun, te faci prieten cu toate secretarele si afli, de fapt, cu ce se ocupa intreprinderea in care lucrezi. Ai sa tragi concluzii de genul “de fapt se ocupa cu nimic” sau “astia fac ce fac si baietii din Vitan, doar ca mai evoluat” sau “frate, cata teapa poa’ sa-si ia clientu’ cu faza asta!!”. Si tot asa. Tine constatarile pentru tine – nu le place adevarul. Exempli grazia – ce-ar fi sa intram toti de mana la Tarom – companie falimentata voit in ultimii 10 ani si sa zicem – “nu merge? preluam noi. Plecati naibii acasa de adminsitratori faliti la creier!” Dar nu – Tarom, ca si orice alta companie are proceduri si din putinele venituri isi plateste sustinerea prin proiecte de legi adoptate in favoarea ei, nu? Dar asta este alta poveste.

3. Compune-ti o legenda locala – gen “sunt nepotul sefului mare”. Ceva ce niciunul dimprejurul tau nu poate verifica. La urma urmelor suntem pentru cel din fata noastra ceea ce-i transmitem noi, Eu tot repet aici de niste ani buni ca imaginea iti da de mancare si tu tot nu ma crezi. In cazul unei strategii de gen, chiar ai nevoie de haine bune – pe cel imbracat mai putin “la zi”, nu-l crede nimeni.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te descurca in corporatie. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/