Stiu. E un subiect sobru. Cu totii am mai fost pe acolo si daca nu, cu atat mai dezorientati in privinta acestui subiect. Poate parea superficial dar te impiedici de aceasta problema cand esti pus in fata unei asemenea situatii. Cu ce te prezinti la o inmormantare? In ce te imbraci ca un domn la o inmormantare? Pe cat de serios este subiectul pe atat de atent trebuie sa fi. Nu trata superficial tinuta! Prin cum te imbraci iti poti manifesta respectele pentru cel care a trecut in nefiinta cat si pentru familia si prietenii acestuia.

Tendinta majora la un astfel de eveniment nefericit este sa crezi ca trebuie sa te imbraci numai in negru. E ok. E safe si formal, dar bleumarin sau gri inchis sunt o alternativa acceptabila. Cu ce te imbraci? Tot in zona safe sunt clasicul costum si cravata. Gandeste la ce ai purta la un interviu, dar fara camasa alba. Cravata inchisa la culoare, nuante joase. In niciun caz la un costum negru sa nu porti camasa neagra ci culori discrete, mate si nu sclipicioase – decat poate daca te duci la moartea vreunui bulibasa acolo unde iti trebuie un stilist special pentru care nu te putem ajuta aici.

Nu poti lua costumul? O alternativa ar fi o jacheta sport aceleasi culori inchise putand chiar renunta si la cravata, dar mentinand totul intr-o cheie sobra, decenta si conforma cu natura evenimentului. Important este sa fii conservator. Nu vrei sa fi in centrul atentiei, focusul fiind pe persoana care a murit si pe familia acestuia. Fii sensibil la codul vestimentar impus de religia, obiceiurile si traditiile familiei indurerate. Intreaba in avans daca poti. Te poti trezi ca specificatiile celui in cauza au fost ca nimeni sa nu poarte negru.

Detalii. Nu uita de umbrela – utila si in zile ploioase dar si cele insorite. Acum mai mult ca niciodata ai nevoie de o batista. Pentru tine sau aproapele tau. Accesoriile, bijuteriile deloc sau foarte discrete. Chiar si vara pantofi inchisi la culoare de preferinta mati, sosete la fel de discrete.

Nu te stradui prea tare! Important este sa fi acolo cum esti tu, dar imbracat intr-o maniera sobra, adecvata, subtila si conservativa.