Nu prea frecventez carciuma, club, discoteca, Centru’ Vechi, Soseaua Nordului, Matasari, botox – Radisson. Sunt zone prea putin frecventabile. Incerc si astazi sa realizez ce castig mergand acolo. Daca imi doresc sa beau si sa uit simt ca e mai sincer sa ma duc in carciuma centrala din Bolintin-Vale sau la Sankt Petersburg – spiritul distractiei este mult mai sincer.

Nu beau suc. De nici un fel. E al naibii de datator de sfarsit prematur.

Nu fumez. Am fumat, recunosc. 10 ani. Prima tigara a fost in colt la piata Rosetti, in facultate, in anul I. Un Viceroy. Nici nu stiu daca se mai fac. Mai stiu ca dupa primele tigari imprumutate, am auzit: “….cumparati-le si tu pe ale tale”. Si sclavul lor am fost 10 ani.

Nu uit sa fac sport. Traiesc, de bine de rau, in corpul asta. Ca si tine. La ce ingeram in el, nu stiu cum nu sfarsim la 40 ani. Ideea e ca acest corp ne contine. Stiu ca si o punga o paturesti si o pui la locul ei. D-apai un corp?

Nu prea gust si nu prea consum publicitate. Sau nu aia grosiera, de talcioc. Nu ma inspira si nu ma face consumator. Dar, probabil, baietii aceia din publicitate stiu mai bine cu publicul. Admir ideile geniale in domeniu – putine si de efect.

Nu fac politica. Nu ca n-o sa fac vreodata, dar tot ce am atins, la nivel personal – unu la unu, politician, nu mi-a placut, in proportie covarsitoare. Putinii care imi plac si care-mi sunt prieteni, politicieni, sunt oameni de viata ca mine si ca tine si care s-au dus acolo si ei, pentru castiguri. Dar o fac relaxat, decent. Restul? Fucking nobody.

Un  mare NU inchipuielilor: brand-ul X sau brand-ul Y, “stiu eu pe cineva”, “hai sa facem o combinatie”, “ce ne iese si noua din asta?”, “stiu eu pe unu’ “, “uite, am masina mare si neagra”etc sunt tot atatea expresii vorbite sau nevorbite care ma fac sa spun nu.

Nu merg la petreceri “de oras” in fiecare zi. Sticla toceste, uzeaza. Aratarea chilotilor in public te face uitat cat ai zice”chiloti”. Acolo unde ma duc, intreb despre cine vine, de ce, ce se intampla si cu referire la ce. In consecinta de cauza, ALEG.

Nu-mi fac idoli. Asta am dobandit-o de mic. Vine de acasa si din sport. Tata m-a invatat sa respect cartea si stiinta. Si terenul de sport m-a invatat ca ceea ce infrunti pe teren, te face mai puternic. Ambele radacini mi-au spus mereu, in interior, ca drumul este despre mine mai bun, in fiecare zi. Nu respect asta zi de zi si cateodata ma intristez ca nu urmez calea asta, a celui puternic. Dar sunt om Nu inseamna ca nu il admire mult pe Tom Ford.

Apropo de asta, cred in aplicatii practice. Pe de alta parte, nu vad sa functioneze genul de speech al americanilor pe dezvoltare personala in Romania. Poate suna bine, poate imbunatati stari sufletesti, poate schimba mentalitati, dar nu vad cum poate produce actiune intr-o lume atat de atipica precum a noastra. Aici nu vad urmari in fapt, nu in drept, de Robbins, Sharma sau prozeliti. Aici vad, mai degraba, samurai, Ronini chiar. Aici vad KAIZEN – calea celui mai bun in fiecare zi cu el. Asa, ca un soldat in transee, nu ca un ascultator in sala. Robbins se termina cand se termina caseta, soldatul si razboiul aici nu se termina curand. Adapteaza-te, stai treaz, nu dormi pe sugestii si cursuri venite de la mii de kilometri. Esti aici, acum.

Nu uit sa anticipez. Am o vorba: What’s next? Ai mei o stiu. Cateodata ii plictisesc cu ea. Dar despre asta e vorba – devenire, ocupare de spatiu, de teritoriu, dezvoltare, drum, destin. Esti barbat. Asta fac, printre altele, barbatii: cuceresc.

Nu ma dau mare. Sunt deja mare 🙂 Stiu, insa, ca pot sa fiu mai bun, mai puternic, mai bland, mai discret. Si am vazut ca asta vine din a darui. E asa o stare, aproape de plutire, cand deschid plasa cu niste camasi mai vechi, o geaca si cateva pulovere pe care le las tiganului smead si inalt din colt de la Biserica Tuturor Sfintilor. Si cum, atunci cand e treaz, imi mai spune cate ceva din intelepciunea strazii in intalnirile noastre absolut intamplatoare de pe calea Calarasilor.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi poveti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de felul in care se poate trai mai bine la noi, aici. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/