Povestea butonilor si a cravatei e una, cumva, comuna. Vin din aceleasi vremuri, ca poveste si se tin de mana peste mai bine de un secol. Dar ce facem astazi cand purtarea cravatei incepe, spun statisticile, sa fie un gest desuet? Lasam butonii deoparte? Purtam camasi cu manseta pentru butoni independent de cravata?

Raspunsul este inca in dezbateri ample in condeiul celor de specialitate, asa ca ne vom rezuma la a puncta cateva idei cheie. Butonul si cravata duc spre ideea de formalitate. Daca nu una deplina, asa cum aceasta ar putea fi subliniata de un papion, macar spre o semi-formalitate, in care spatele sta drept, iar manseta camasii iese corect pret de doua degete sau mai mult de sub maneca sacoului.

Cu cravata sau fara, camasa cu manseta pentru butoni ar trebui purtata cu un sacou peste. Purtata in mod independent devine deodata ieftina, vulgara parca. Daca cravata te strange, nu uita ca ai alternativa unei cravate Ascot.

Personal nu prea port butoni fara cravata. Imi par incomplet atunci cand arunc o ultima privire in oglinda cand ies din casa. Daca am o zi ce tine de business voi opta pentru butoni si cravata din gama de culori si constitutii ce se incadreaza pentru acest demers: sobre, culori decente, materiale de calitate. Pentru seara, aceeasi combinatie butoni-cravata o voi ridica in grad pana la butoni turnati, filigranati sau insotiti de o piatra pretioasa, respectiv o cravata neagra sau bleumarin.