Asta tine, fireste, de universul femeilor. Pentru ca tot vine sezonul petrecreilor, iar femeile ar trebui sa-si valideze barbatii de bratul carora se sprijina, am de spus doar atat, intr-una dintre cele mai simple logici pe care le presupune tandemul barbat-femeie, in context ceremonios: atat vreme cat barbatul poarta black-tie (a doua cea mai formala tinuta maculina), femeia poarta rochie lunga. Lung nu este negociabil – in cazul de fata, inseamna pana in pamant, adica rochie acoperitoare de glezne.

In orice alt context de sezon – a se vedea cununie civila, botez, petrecere la piscina, alaturarea casual a hainelor barbatesti – pantaloni intr-o nuanta si sacou in nuanta contrastanta sau model cadrilat, da voie femeii de langa la o rochie sau fusta mai scurta. Una care in mod logic ar trebui sa fie aleasa dupa chipul si asemanarea purtatoarei – mai scurta sau mai lunga, mai verde sau mai rosie, apropo de datele metrice sau cromatica persoanei.

Apropo de subiectul asortare, subiect pe care il aud recurent sub forma de intrebare si despre care sunt mai mult decat incantat sa ofer solutii. Stiu, am invatat cu totii de acasa, ca barbatul si femeia care pleaca din aceeasi casa spre lume, ar trebui sa para ca spun o poveste vizuala comuna. Sunt foarte de acord cu ideea, cu doua mici precizari: asortarea nu se face in corpore – adica o femeie purtatoare de rochie rosie, nu sileste barbatul la purtarea de costum rosu. Asortarea se face prin sugestie si nu prin a exagera. De cele mai multe ori este de-ajuns o batista din matase la pieptul barbatului, care are ca inspiratie cromatica nuanta rochiei doamnei de langa. Mai mult, a arata ca femeia de langa tine te insoteste sunt de-ajuns vagi atingeri pe antebrat sau priviri tandre, de la distanta, mai mult decat explicative pentru privitori. Face parte, la urma urmelor, un astfel de joc social barbat femeie din a marca teritoriul ca purtator de testosteron.