Mult timp a fost petrecut in mijloacele de transport in comun – stiu metroul pe de rost. Si multe linii de autobuz si troleibuz. Fireste, am inteles in timp ca e mult mai comod in masina personala sau in taxi. De aceea a trebuit sa sar din schema lor in care salariul este in asa fel calculat incat sa ai fix de chirie, mancare si transport. Ca sa pot sa incep sa traiesc.

Nu ma crezi? Ia calculeza: 3000 Ron salariu, 1000 Ron (cel putin) chirie, 1500 Ron mancare – in conditiile in care mananci de 50 Ron/zi, desi n-as crede, 300 Ron haine, deodorant, frizer, suc si 200 Ron transport. Gata salariul. Da, da, de tine vobesc. Si mai zici ca traiesti. Ba faci si pe somptuosul in fata familiei si a prietenilor ca ai loc de munca, serviciu, ca esti la Bucuresti la corporatie. Ba ai terminat si 4, 5 ani de facultate ca sa ajungi asa. Prezentat asa, sper sa se vada mai bine ca nu asta este calea. Pardon, niciodata asta nu este calea.

Ce ar trebui sa faci: ar trebui ca in cel mai scurt timp – 2, 3 luni – sa asimilezi tot ce inseamna norme corporatiste: fel  de a scrie mail, felul de a redacta prezentari, felul de a te prezenta, felul de a te imbraca si lauda cu ce stii, marimea fontului, culorile, tiparele…..ia tot ce poti. Vezi ce stii tu – pictura, strungarie, medicina, coletarie, IT sau drept, imbraca-le in forma lor si du-te la clientii tai, pe care in mod normal ii iei dinttre clientii lor. Asta e varianta cea mai simpla – oricum nu vor simti. Sunt prea mari si nesimtiti ca sa o faca. Si nu uita un aspect important: prieteniile – in mod normal, latura umana atarna mult mai mult in a crea si genera profit pe lumea asta decat latura corporatista. Aici vorbesc strictamente de Romania unde romanul n-a muscat si nu intelege corporatie. Unii chiar se urineaza cu bolta pe ea – vorbesc de capetele luminate. Corporatia, mai ales cea de natura fianciara, functioneaza mai ales acolo unde populatia este una aliniata, deci alienata – “vrem sa fie siguranta, vrem sa ne fie bine, sa fim paziti”. Mai mult ca sigur ne place si noua starea de mai sus, dar avem noi mijloacele noastre si astea nu tin de ideea de corporatie.

De ce castigi mai mult, mai repede si mai bine prezentandu-te cu forma de corporatist in lume? Pentru ca acolo unde banii stagneaza, este lumea lor. Si sunt atat de resetati de realitatea imediata, incat daca beneficiarul serviciilor sau produselor tale recunoaste pana la identitate forme, fond si font corporatist, iti acorda din start increderea lui.

Concluzia zilei de astazi, cu aplicatii imediate pentru tine, este sa cauti in coporatiile pe unde umbli, forma pretabila pentru pasiunea sau vocatia ta si sa imbraci toata aceasta chemare intr-o forma vandabila. Spre castiguri substantiale.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te descurca in viata. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/