De data asta am ajuns aici sa construiesc garderoba unui client. Timp: 4 zile. Buget: nelimitat. Platou de filmare: via della Spiga, via del Gesu, via Vittor Emanuelle, Rinascentte, Galeriile Comerciale.

Despre haine: sunt de toate pentru toti si pentru toate bugetele. Am cautat in mod particular haine de lucru: costume, jachete, geci, camasi, pantaloni, pantofi. Tine minte ca la raft, costumele italienesti sunt drob 6 si 7, inclusiv la casele mari. Drob 4 – pentru cei mai mici de statura si cu burta, nu exista.  La Kiton jachetele de vara din in si lana pleaca de la 3300 Euro, la Brioni costumul pe comanda de la 5950 Euro. La Santonii, singurii care m-au impresionat in materie de pantofi, pretul pleaca, pentru un model clasic, de la 380 Euro. Dar merita. Church’s, Tod’s, Tricker’s sunt si ei aici, dar sunt povesti pe  are le stiam deja. Ma repet, Santoni.

Despre oamenii. Italienii sunt mai nou, vizitatori in tara lor. Aceiasi eleganti, spilcuiti, vrajitori dar ingenuncheati de un sistem care incepe sa nu mai functioneze in toata Europa: statul bazat pe taxe. Au ajuns la un capat. Pe de alta parte, cumparatorii de baza, raman rusii si chineziii. Unul din doi cumparatori e rus sau chinez. Si cumpara tot. Italienii doar se uita.

Despre magazine. Intr-o tara unde ustoria este insasi orasul si designul este arta, mai mult decat scoala, totul este la superlativ. Dintre toti, impresionant imi ramane in memorie, sediul Dior, Rubinacci si D&G. Nu atat pentru ideea de comerciant de haina, cat pentru energia dinauntru. Pentru design feminin si aranjament colectii dama, votez Ferragamo si MIssoni. Respect.  N-o sa uit nici cei 120 de angajati si cei 4000 mp ai celor de la Gucci. Acolo e altceva: putere.

Despre oras. Curat, luminos, primavaratic, elegant, cu nota lui de benessere. Nu mai fusesem pe strazile lui de cand am absolvit bursa avuta aici acum 12 ani. Il revad cu un ochi nostalgic, dar si cu ochii invingatorului. Altadata, copil fiind, ma coplesea. Acum ne-am reintalnit ca doi buni prieteni ce nu se vazusera de ceva vreme.

In urmatoarele seminare la care te invit sa participi iti voi povesti cum ATITUDINEA NASTE APTITUDINEA, chiar si legat de a te imbraca in varianta ta cea mai buna. Abia astept sa te cunosc, asa ca lasa-ti datele tale – telefon si email – ca sa sa te anunt cand vor fi urmatoarele evenimente:http://www.domnideromania.ro/contact/